Les escoles de Terrassa també celebren el Carnestoltes

Una cinquantena de centres educatius de la ciutat organitzen la seva tradicional rua de Carnestoltes entre dijous i divendres d'aquesta setmana

Redacció
23 de febrer del 2017
El Carnestoltes, una de les festes populars i tradicionals més celebrades i participatives entre els més petits, ja és aquí. Moltes escoles porten diversos dies preparant activitats especials que ja s'han deixat veure durant els primers dies d'aquesta setmana, com les maneres diferents de vestir-se per anar a l'escola - amb mitjons de colors o la cara pintada, per exemple.

Aquest dijous és el dia en què començaran a veure's les disfresses pels carrers de Terrassa. Tres centres educatius de Terrassa ja sortiran al carrer per fer les primeres rues de Carnestoltes amb els infants disfressats, de la cinquantena que ho farà entre dijous i divendres.

Es tracta de l'escola Petit Estel-La Nova, que sortirà al matí, la Llar d'Infants L'esquitx, de Les Fonts, que sortirà al migdia, i els alumnes de primària del Liceo Egara, que faran la seva rua de tres a cinc de la tarda.

Divendres al matí serà el torn de 22 centres més. Es tracta de les escoles Marià Galí, Liceo Egara (secundària), Sant Josep de Calassanç, Tecnos, La Roda, Joaquima de Vedruna, Sagrat Cor de Jesús, El Vapor, Antoni Ubach, Les Arenes, Roser Capdevila, Montserrat, Salvador Vinyals, Delta, Ponent, Escola Pia i Joan Massaguer.

També sortiran a fer la seva ruta els alumnes de l'Institut Nicolau Copèrnic i la Llar d'Infants Espígol, conjuntament amb l'escola Marià Galí; i les llars d'infants El Petit Trenet, Giravolt i Moisès.

La majoria de rues de Carnestoltes, però, lluiran divendres a la tarda, majoritàriament entre les 3 i les 5 de la tarda: seran 24 centres educatius en total. Ho faran les escoles Bisbat d'Ègara, Mare de Déu del Carme, Liceo Egara (infantil i primària), Agustí Bartra, Isaac Peral, Pau Vila, Salesians, Roc Alabern, Abat Marcet, Nova Electra, Andersen, Joaquima Vedruna, Santa Teresa de Jesús, Martí, El Cim, Joan XXIII, Ramon Pont, Font de l'Alba, President Salvans, Vedruna, Lumen i Cultura Pràctica.

A més, també hi seran les llars d'infants Segona Llar i Mainada, i els usuaris de la Llar de l'Ancianitat, que sortiran juntament amb el Karmel.

D'altra banda, tres esplais també organitzaran la seva pròpia rua: l'esplai La Fàbrica, al matí, i els Tremola i Guadalhorce, que ho faran a la tarda. L'esplai de Les Arenes ja va fer la seva pròpia cercavila dissabte passat.

L'Ajuntament de Terrassa ha publicat el llistat amb totes les rues de Carnestoltes d'escoles, llars d'infants i esplais, on es poden confirmar els recorreguts i els horaris de totes les cercaviles que es faran aquests dies a Terrassa.