Montcada donarà a conèixer un projecte per reduir el cost de soterrar la R2 un 50%

Es tracta d'un estudi de Barcelona Regional que ha encarregat el govern local | Es presentarà en el marc de les terceres jornades pel soterrament que se celebren el 7 i 9 de març a la localitat

Els representants municipals amb els de la Plataforma Tracte Just - Soterrament
Els representants municipals amb els de la Plataforma Tracte Just - Soterrament | Ajuntament de Montcada
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:59h
Montcada i Reixac celebrarà els proper 7 i 9 de març les terceres jornades pel soterrament en què es presentarà un projecte de Barcelona Regional per reduir el cost del projecte un 50%. Així ho han anunciat els responsables municipals i els de la Plataforma Tracte Just-Soterrament en una roda de premsa aquest dimecres. L’acte, se celebra enmig de les negociacions entre el consistori i Foment per soterrar les vies de la R2 i després que dimarts un joves de 16 anys del municipi perdés la vida en un nou atropellament. 

Les jornades mantindran la seva estructura tradicional, amb accions carregades de simbolisme en record a les 168 persones que han perdut la vida a data d’avui a les vies del tren al municipi, amb parlaments oficials i la participació d’entitats culturals del municipi.  En nom de la Plataforma, el seu portaveu, Ramon Bueno, considera que l’acte “ja està plenament consolidat" i "serveix per donar la dignificació que les víctimes del tren es mereixen”.

Les activitats del primer dia de les jornades, el 7 de març, es faran a l’Auditori Municipal i serviran perquè Barcelona Regional presenti un estudi sobre el soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi, que destaca la reducció en un 50% dels costos i també del temps d’execució del projecte. Aquest estudi s'ha elaborat a petició de l’Ajuntament.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha confirmat la seva assistència a l’acte d’homenatge a les víctimes, que es farà el dia 9 a la Cruïlla del Soterrament, a partir de les 18:30 hores. També hi haurà una representació de l’Ajuntament de Barcelona, amb la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, al capdavant.