VÍDEO El Vallès Occidental condemna l'assassinat masclista de Santa Perpètua de Mogoda

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca, així com el Consell Comarcal i diversos regidors, han guardat un minut de silenci abans del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses que s'ha celebrat aquest dimecres al migdia

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i el president del Consell Comarcal, durant el minut de silenci.
Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i el president del Consell Comarcal, durant el minut de silenci. | CCVOC
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:40h


Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, així com diversos regidors dels diferents municipis de la comarca, i membres del Consell Comarcal encapçalats pel seu president, Ignasi Giménez, han condemnat aquest dimecres migdia l'assassinat d'una dona a Santa Perpètua de Mogoda a mans de la seva ex-parella en un nou cas de violència masclista.

Abans de la reunió del Consell d'Alcaldesses i Alcaldes, prevista per aquest migdia, els assistents s'han reunit davant de la porta del Consell Comarcal per llegir un comunicat de condemna i fer un acte de rebuig i de dol per l'assassinat, que és la segona víctima del 2017 de la violència masclista a Catalunya.

Giménez ha recordat que "és una dona que deixa enrere una vida, una família, uns fills. Una dona a qui un home, la seva ex-parella, li ha negat la vida". "La víctima tenia 34 anys. Aquest març n'hauria fet 35. I el seu marit tenia una ordre d'allunyament vigent de 500 metres des del novembre i al gener va ampliar-se a un quilòmetre. Tot i així, les mesures preventives han estat insuficients.  Ahir a la nit no va poder salvar-se", ha dit el president de l'ens comarcal.

El Consell Comarcal ha volgut "mostrar el nostre rebuig frontal a qualsevol tipus de violència i la condemna absoluta davant un nou cas d’assassinat masclista, que és una greu vulneració dels drets humans que atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes". Un fet que suposa "una opressió per les dones, però també per tot el conjunt de la societat, i hem de lluitar, encara més, per eradicar aquesta xacra social".

Giménez ha cridat a "afrontar d’una vegada per totes aquest problema que tenim com a societat. Hem de poder donar resposta a les víctimes i poder actuar davant les actituds agressores i d’incitació a la violència. Hem de garantir l’atenció a totes aquelles dones que siguin o hagin estat víctimes de violència masclista, també afavorir el canvi a un model social igualitari a través d’accions de prevenció i sensibilització".

El Vallès Occidental vol "reafirmar-se en el compromís i la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que permetin construir conjuntament, amb altres institucions públiques, dinàmiques per eradicar definitivament la violència masclista", ha sentenciat el comunicat.
 

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental i el president del Consell Comarcal, durant el minut de silenci. Foto: CCVOC