Terrassa en Comú alerta de possibles incompatibilitats del tinent d'alcalde Sàmper

La formació denuncia que el regidor del PDECat, responsable de crear una oficina pública d'assessorament i informació als afectats per les clàusules sòl, apareix en un anunci del seu despatx d'advocats que ofereix el mateix servei

Miquel Sàmper és el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de Terrassa.
Miquel Sàmper és el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de Terrassa. | Joaquim Albalate
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:46h
El grup municipal de Terrassa en Comú ha emès un comunicat en què demana explicacions al segon tinent d'alcalde, Miquel Sàmper, del PDECat, pel fet que aparegui en un anunci del despatx d'advocats del qual és soci, oferint serveis d'assessorament per les clàusules sòl, quan ell és el responsable polític del servei públic que, precisament, també ha d'oferir aquest assessorament.

Els comuns han explicat que el despatx d'advocats Sàmper-Riba & Associats ha publicat darrerament un anunci a mitjans com el Diari de Terrassa en què, a la fotografia, apareix Sàmper, que és soci d'aquest bufet.

TeC exposa que, el passat ple de gener, l'Ajuntament va aprovar una proposta de resolució en què s'instava el consistori a oferir serveis gratuïts d'informació i assessorament per als possibles afectats per les clàusules sòl, i que, en el mateix document, s'especificava que l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, depenent del servei municipal de Consum, seria la responsable d'executar la proposta.

Miquel Sàmper, tinent d'alcalde de desenvolupament econòmic, indústria i ocupació, és precisament el responsable polític d'aquest servei. Els comuns denuncien, doncs, que hi ha una incompatibilitat "molt greu" en ser el responsable de crear una oficina pública per l'assessorament gratuït dels afectats i, alhora, estar anunciant la seva empresa privada per oferir el mateix servei amb un benefici econòmic.

La formació encapçalada per Xavi Matilla afirma que és un fet "reprovable des d'un punt de vista ètic" i, fins i tot, tenen indicis que pugui ser considerat "il·legal" pel conflicte d'interessos entre els àmbits de responsabilitat pública de Sàmper i els seus interessos privats com a soci del despatx d'advocats.

Els comuns han demanat al Secretari de l'Ajuntament que elabori un informe on es determini l'abast de la incompatibilitat i, en el seu cas, la il·legalitat segons la normativa vigent. Segons expliquen, el ple de setembre del 2015 va establir que Sàmper, tot i la seva dedicació exclusiva com a regidor de govern, podia compatibilitzar-ho amb el seu paper com a advocat, tot i que només en "actuacions que no incideixen ni representen cap tipus d'incompatibilitat amb el desenvolupament dels càrrecs públics que desenvolupa a l'Ajuntament de Terrassa."
 

L'anunci del despatx d'advocats en què apareix Sàmper, publicat aquest mateix dimarts al Diari de Terrassa. Foto: Terrassa en Comú