El Consorci Sanitari de Terrassa lidera un projecte europeu per millorar els hàbits de vida de la gent gran

El projecte PhysioDom-HDIM consisteix en un sistema de monitorització des de la llar

Un equip de monotorització de PhysioDom-HDIM.
Un equip de monotorització de PhysioDom-HDIM. | CST
Redacció
19 de febrer del 2017
El Consorci Sanitari de Terrassa està liderant el projecte europeu PhysioDom-HDIM que ha creat una innovadora solució per a millorar els hàbits de vida de les persones grans pel que fa a l’estat nutricional i a l’activitat física. Consisteix en un sistema de monitorització (Home Dietary Intake Monitoring HDIM) des de la seva pròpia llar. El projecte està finançat per la Unió Europea i coordinat pel Consorci Sanitari de Terrassa i ha fet el seu desplegament a més de 400 llars de 3 països (Espanya, Holanda i Anglaterra). 
 
Cada participant rep un podòmetre, per calcular el grau d’exercici físic, una balança i un aparell de pressió i es connecten a l’aparell de TV de l’usuari, que envia totes les mesures de manera automatitzada als professionals assistencials. Aquests, monitoritzen l’evolució dels participants que segueixen un pla personalitzat de nutrició i d’exercici físic recomanat pels mateixos professionals d’acord amb la seva patologia o situació. Les recomanacions personalitzades les reben els usuaris directament a la pantalla del seu televisor.
  
Casos d'èxit en el projecte Physiodom al CST
 
Un usuari de 71 anys va començar l’estudi amb un pes de 95 kg amb obesitat, diabetis, hipercolesterolèmia i hipertensió. El seu nivell d’activitat física era pràcticament nul.
Els professionals assistencials , a través de la plataforma, li feien arribar una dieta adaptada a les seves necessitats nutricionals i un pla d’exercici físic adequat.
Sis mesos després de seguir els consells de la monitorització dels professionals assistencials ha aconseguit una reducció de pes, situant-se en 81 kg i ha millorat la seva hipertensió considerablement. Aquest cas ha estat un d’entre molts usuaris que ha millorat l’estat de la seva salut.
 
El més valorat respecte a l’ús de la plataforma PhysioDom-HDIM pels usuaris és el seguiment continuat dels professionals assistencials, que fa que se sentin més protegits. També valoren molt positivament el fet d’autoapoderar-se, que els fa procurar i treballar per aconseguir una bona qualitat de vida a través del seguiment i manteniment d’uns hàbits saludables.