Normalitzada la circulació a l'AP-7 després d'una protesta amb crema de pneumàtics a la UAB

L'incendi ha obligat a tallar la via en sentit sud i ha provocat cues quilomètriques | Els Bombers hi han destinat una dotació

La fumera ha provocat el tall de la via
La fumera ha provocat el tall de la via | @a_la_derive_
Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:08h
Ja s'ha normalitzat la circulació a l'AP-7 i la B-30 en sentit Tarragona després de la protesta que un grup de persones han dut a terme aquest matí davant el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Segons informen els Bombers de la Generalitat, un grup de persones, que encara no s'ha identificat, que anava vestit de verd i amb banderes vermelles, ha cremat pneumàtics, provocant el tall de les dues vies i cues quilomètriques durant bona part del matí. 

Fonts de la UAB han assegurat que els joves anaven encaputxats, però que no han ensenyat cap pancarta reivindicativa amb missatges ni s’han cridat consignes, motiu pel qual es desconeix la seva identitat, si formen part de cap col·lectiu i fins i tot si són estudiants del centre.
 
De la mateixa manera, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SPEC) no ha reivindicat l’acció, si bé ha repiulat els missatges que s’han emès a través de Twitter sobre la crema de pneumàtics.

Els fets han passat pels volts de les 10.00 hores a l'alçada del campus de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). El col·lectiu ha accedit a la via en sentit sud i ha col·locat pneumàtics, que posteriorment ha incendiat.  

Com a conseqüència de l'incendi, s'ha procedit a tallar l'autopista AP-7 i el voral, la B-30. Tot i que pels volts de les 10.20 hores s'ha restablert la circulació a l'AP-7, però a la B-30 s'ha trigat uns deu minuts en reobrir la via. L'afectació, però, s'ha traduït en llargues retencions en sentit Tarragona durant bona part del matí.