L'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç promouen la internacionalització

Han signat un conveni per ajudar les empreses locals

Sàmper i Prats, en la signatura del conveni.
Sàmper i Prats, en la signatura del conveni. | Ajuntament de Terrassa
Redacció
12 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:36h
El tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, i el director gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa, Josep Prats, han signat un conveni entre l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç de Terrassa per a promoure la internacionalització de les empreses locals.

Aquest conveni té per objecte establir les bases de col·laboració entre Cambra i Ajuntament amb la finalitat de desenvolupar i executar conjuntament una sèrie de projectes i accions que ajudin a les empreses de Terrassa a assentar l’estratègia internacional, refermar el coneixement i a identificar nous mercats per consolidar la seva posició internacional. Les accions es desenvoluparan a tres nivells: iniciar en l’exportació a empreses sense experiència internacional, refermar empreses que ja exportin per tal que obrin nous mercats i ajudar exportadores consolidades a entrar en mercats de difícil accés o a preparar-se per implantar-se a l’estranger.

L'Ajuntament de Terrassa farà una aportació econòmica de 30.000 euros destinats al finançament de les accions de suport a empreses. Per la seva banda, la Cambra aportarà la metodologia contrastada d’acompanyament a la internacionalització de les empreses i l’equip tècnic necessari per a la realització de totes les activitats previstes dins del programa, valorades en 34.488 euros. Es preveu que en els dos anys de durada del conveni, i a partir dels recursos aportats per ambdues parts, es puguin assessorar i donar suport a un mínim de dotze empreses. D'aqui dos anys, i en funció dels resultats obtinguts, Ajuntament i Cambra podran renovar el conveni.