Més d'un centenar d'estudiants protesten pel centre de Terrassa contra la LOMQE

La manifestació ha sortit de la plaça del Progrés a les deu del matí i s'ha dirigit cap a l'estació del Nord

La protesta d'estudiants, a la rambla d'Ègara.
La protesta d'estudiants, a la rambla d'Ègara. | J. A.
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:52h
Uns 150 estudiants d'ESO i, sobretot, de Batxillerat s'han manifestat aquest matí pel centre de Terrassa. La marxa, convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha protestat contra la LOMQE, la coneguda com a Llei Wert.

Els manifestants han arrencat de la plaça del Progrés poc després de les deu del matí i han enfilat la rambla d'Ègara, custodiats per la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra. S'han aturat davant de la seu del Partit Popular a la ciutat, on han cridat algunes proclames, com "Privada no, pública sí" o "Qui sembra la misèria, recull la ràbia". El mateix han fet un cop s'han plantat davant de la seu del PSC, al carrer de la Rasa, en què fins i tot s'han llançat alguns ous contra el vidre del local.

La protesta s'ha reagrupat al Vapor Ventalló, on dos estudiants han llegit el manifest, que afirmava que "els estudiants fem vaga perquè tenim demandes que no s'han resolt i la LOMQE segueix en peu". El text afirmava que la llei imposa diverses reformes com la centralització de l'educació i el menyspreu a la llengua catalana o les proves que estandaritzen les puntuacions sense tenir en compte les habilitats de cada persona.

El manifest també afirma que es potencia el llenguatge sexista i s'eliminen les assignatures que tracten temàtiques com les teories de gènere, i que s'introdueixen "factors econòmics i de mercat introduïts per sectors empresarials" que prioritzen la demanda de mercat i no el dret a l'educació.

Entre els estudiants se n'han pogut veure dels instituts Terrassa, Montserrat Roig, Torre del Palau i Investigador Blanxart, entre d'altres. També hi han estat presents diversos representants de la CUP local, com la regidora Maria Sirvent. La marxa ha anat fins l'estació del Nord, on part dels estudiants han agafat el tren per desplaçar-se a Barcelona, on a les 12 del migdia hi ha convocada la manifestació nacional.
 

Els estudiants han llançat ous contra la seu del PSC de Terrassa. Foto: Joaquim Albalate

 

Els manifestants, al Vapor Ventalló. Foto: Joaquim Albalate