L'exitosa Copa del Món converteix Terrassa en l'epicentre de l'esgrima

Una setantena de participants de 29 països diferents han competit a Can Jofresa | El madrileny Carlos Llavador es va endur la victòria, en imposar-se a la final a l'italià nacionalitzat turc Martino Minuto

Un moment de la final de la Copa del Món satèl·lit a Can Jofresa, aquest dissabte. | Antonella Mannara/CECT
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 7:40h
Una representació de la millor esgrima mundial s'ha deixat veure aquest cap de setmana a Terrassa. El pavelló de Can Jofresa ha acollit la Copa del Món d'Esgrima de Terrassa, un esdeveniment que, aquest 2017, ha arribat a la cinquena edició.

Un total de 70 participants, d'un total de 29 països, han participat al certamen, que consolida el reclam de la marca "Copa del Món Terrassa" dins l'esgrima mundial. La ciutat, segons els organitzadors, ja és coneguda a tots els països on actualment es practica esgrima.

Pel que fa als resultats, a la Copa del Món satèl·lit absoluta, el major reclam del cap de setmana, el madrileny Carlos Llavador es va endur la victòria, en imposar-se a la final a l'italià nacionalitzat turc Martino Minuto. La final va ser molt disputada, i un Llavador en un bon estat de forma, i ràpid en les seves decisions, va superar el seu rival.

El podi es va completar amb el britànic Rhys Melia i el xipriota Alex Tofalides, representant dos països que no estan, a priori, entre les potències mundials de l'esport, com sí que ho estan Itàlia, França o Rússia. Els primers catalans de la classificació van ser Gabriel Garcia Aparicio i Roger Garcia-Alzórriz, a la 29a i la 30a plaça.

Pel que fa a l'Open Internacional disputat diumenge, les italianes van dominar la competició femenina i l'equip nacional rus va fer el mateix a la masculina, afegint un plus de qualitat al certamen.

Martina Sinigalia es va imposar a la final a Marta Camilletti, certificant que Itàlia és la gran dominadora de la modalitat de floret. Les dues van donar un bon recital de tècnica, paciència i ofici en el maneig de l'arma.

A la prova masculina, l'equip nacional rus, intractable físicament i també amb una solidesa mental i tècnica espectacular, va acaparar les primeres places. Marat Barikov va guanyar la prova, amb Dimitri Trofimov segon. El madrileny Luis Alfonso Delbergue es va infiltrar a la tercera posició amb una esgrima desacomplexada i ofensiva. El primer català, Gabriel García Aparicio, va ser 24è.