El president Artur Mas visita els alumnes de l'escola Tecnos de Terrassa

El president va protagonitzar per sorpresa una de les dotze conferències de les Jornades Culturals 2017

Artur Mas va inaugurar les Jornades Culturals 2017 de l'escola Tecnos.
Artur Mas va inaugurar les Jornades Culturals 2017 de l'escola Tecnos. | Escola Tecnos
Redacció
05 de febrer del 2017
Actualitzat a les 8:31h
Els alumnes d'ESO i de primer de batxillerat de l'Escola Tecnos han celebrat, els tres primers dies de febrer, les Jornades Culturals del centre. En total, els alumnes han gaudit de dotze xerrades, setze tallers i quatre sortides que, a més d'ampliar els seus coneixements, poden també influir en la determinació dels seus camins formatius i professionals.

D'entre les xerrades, la gran sorpresa l'ha protagonitzada la presència d'Artur Mas. El president inaugurava les Jornades culturals 2017 amb la conferència "Una Catalunya per a vosaltres", amb la qual va fer una pinzellada històrica dels anys de democràcia i els diferents plantejaments que hi ha hagut per encaixar Catalunya dins d'Espanya fins a arribar al moment actual. Va animar als nois i noies a ser crítics, responsables, a exercir el seu dret a vot, siguin quines siguin les seves idees, a tenir la ment oberta, a sortir a l'estranger per aprendre i a tornar. La presència de Mas no havia estat revelada prèviament a la seva xerrada.

Altres conferències van ser de contingut social, com les destinades a la crisi dels refugiats: una va explicar la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms, i l'altra va comparar la crisi actual amb altres moments històrics. També es va explicar "com canviar el món", a partir de la veu d'Anna Riera, una noia que va aconseguir, amb una campanya, que Inditex retirés els maniquins massa prims i ampliés les talles. 

Les altres xerrades van incloure temes diversos, com els agents forestals, l'economia col·laborativa, els vídeobloggers, el big data, la impressió 3D, la pintura aquàtica o dues sessions dedicades al periodisme: com es tracta la guerra als mitjans i com s'elabora el periodisme esportiu.

Pel que fa als tallers, també n'hi va haver per tots els gustos. Els esports tindran una presència especial, amb el waterpolo, la defensa personal, el pàdel, l'escalada i la boxa; també la tecnologia, amb un taller d'impressió 3D relacionada amb la medicina, un de disseny d'aplicacions per a mòbil o un de robòtica. Entre els altres, hi va haver tallers de ball, de maquillatge i caracterització, de manualitats, de rap i rima, de massatge, de punxadiscs, de cuina i fins i tot de màgia.

Per últim, les quatre sortides que van fer els estudiants de l'escola Tecnos van ser una visita a l'exposició dedicada a Leonardo da Vinci al Mnactec a la qual s'afegia una gimcana amb Instagram per Terrassa, una excursió al jaciment de Ca n'Oliver de Cerdanyola, una matinal d'esports a Can Jofresa i la visita a una fàbrica de vidre i a una altra d'aliments.