El Rotary Club de Terrassa dedica el XV Curs d'Art a la Ruta de la Seda

Està impartit pel professor Àngel Morillas, delegat de la UNESCO per al Patrimoni de la Humanitat

Curs d'Art impartit per Àngel Morillas.
Curs d'Art impartit per Àngel Morillas. | Rotary
Redacció
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 7:46h
El Rotary Club de Terrassa ha programat el tradicional Curs d'Introducció a la Història de l'Art i el Patrimoni de la Unesco, que aquest any arriba a la seva quinzena edició i que es desenvoluparà a l'entorn de la Ruta de la Seda. Es tracta d'un curs programat dins de les activitats socials i culturals que cada any realitza el club.

El curs d'art és impartit pel professor Àngel Morillas, delegat de la UNESCO per al Patrimoni de la Humanitat. És una activitat del Rotary Club de Terrassa oberta a tothom i es desenvoluparà en el local del Club del Mar (al carrer de la Unió, 4, de Terrassa) durant els dimecres 8, 15 i 22 de febrer i 1 de març, de 7 a 9 del vespre. El curs té un import de 20 euros.

L'objectiu d'aquest curs és contribuir a la formació general sobre les manifestacions artístiques d'uns pobles que van constituir diverses cultures i es farà situant cada moment estètic en el seu context històric, perquè només així es poden explicar les actituds plàstiques de cada època.

El programa de sessions és el següent:

8 de febrer: Xina, un país mil·lenari i de grans inventors.
15 de febrer: Uzbekistan-Tadjikistan, el centre de la Ruta.
22 de febrer: Síria, ahir i avui. Evolució històrica.
1 de març: Turquia, el somni del imperi otomà.

La Ruta de la Seda ha estat l'itinerari comercial terrestre més llarg que ha existit sobre la Terra. La seva extensió al llarg de 12.000 Km recorria muntanyes, deserts i estepes de l'Àsia central i unia els mercats de la Xina amb els del Pròxim Orient i Europa. La Ruta va ser molt més que un itinerari comercial. Essencialment, va ser un gran canal de comunicació, un mitjà de contacte entre pobles i llocs i un conducte de transmissió de doble direcció per a l’art, la religió i la tecnologia.

Punts importants d’aquesta Ruta varen ser Changan (Xian), Dunhuang, Khotan, Yarkand (Shache), Kashgar (Kashi), Kokan, Vall de Fergana, Samarkanda, Bukhara, Merv (Mary), Ecbatana (Hamadan), Bagdad, Palmira (Tadmur), Damasc, Antioquia (Antakia), Èfes, Constantinoble (Istanbul)... i des d'aquí als ports europeus.