Els alumnes d'ESO i Batxillerat de l'escola Tecnos celebren les jornades culturals

Els estudiants viuran un total de 34 activitats per ampliar els seus coneixements i ajudar-los a definir una carrera professional

Una xerrada en una edició anterior.
Una xerrada en una edició anterior. | Escola Tecnos
Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:32h
Els alumnes d'ESO i de primer de batxillerat de l'Escola Tecnos celebren, els tres primers dies de febrer, les Jornades Culturals del centre. En total, els alumnes podran gaudir de dotze xerrades, setze tallers i quatre sortides que, a més d'ampliar els seus coneixements, poden també influir en la determinació dels seus camins formatius i professionals.

D'entre les xerrades, n'hi haurà de contingut social, com les destinades a la crisi dels refugiats: una explicarà la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms, i l'altra compararà la crisi actual amb altres moments històrics. També s'explicarà "com canviar el món", a partir de la veu d'Anna Riera, una noia que va aconseguir, amb una campanya, que Inditex retirés els maniquins massa prims i ampliés les talles. 

Les altres xerrades inclouen temes diversos, com el procés polític català, els agents forestals, l'economia col·laborativa, els vídeobloggers, el big data, la impressió 3D, la pintura aquàtica o dues sessions dedicades al periodisme: com es tracta la guerra als mitjans i com s'elabora el periodisme esportiu.

Pel que fa als tallers, també n'hi haurà per tots els gustos. Els esports tindran una presència especial, amb el waterpolo, la defensa personal, el pàdel, l'escalada i la boxa; també la tecnologia, amb un taller d'impressió 3D relacionada amb la medicina, un de disseny d'aplicacions per a mòbil o un de robòtica. Entre els altres, hi ha tallers de ball, de maquillatge i caracterització, de manualitats, de rap i rima, de massatge, de punxadiscs, de cuina i fins i tot de màgia.

Per últim, les quatre sortides que faran els estudiants de l'escola Tecnos seran una visita a l'exposició dedicada a Leonardo da Vinci al Mnactec a la qual afegiran una gimcana amb Instagram per Terrassa, una excursió al jaciment de Ca n'Oliver de Cerdanyola, una matinal d'esports a Can Jofresa i la visita a una fàbrica de vidre i a una altra d'aliments.