Terrassa acollirà una prova de la Copa del Món d'esgrima per cinquè any

Serà el primer cap de setmana de febrer, i per primer cop serà una competició absoluta i no júnior

Una prova del mundial d'esgrima a Terrassa.
Una prova del mundial d'esgrima a Terrassa. | CECT
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:55h
La Copa del Món d'Esgrima torna, per cinquè cop, a Terrassa. El pavelló de Can Jofresa acollirà tres esdeveniments de magnitud internacional d'aquest esport el primer cap de setmana de febrer. La principal cita del cap de setmana serà la Copa del Món Satèl·lit d'Esgrima Terrassa 2017 en la modalitat de floret masculí absolut, que tindrà lloc el dissabte 4.

La Federació Internacional ha substituït aquest any la prova de la Copa del Món Júnior per una de categoria absoluta del circuit Satèl·lit. Aquest és un conjunt de proves internacionals, paral·leles a la Copa del Món A, que són de participació oberta, i en què els millors classificats aconsegueixen punts per la Copa del Món.

Tot i que es perd la categoria A, s'entra en el camp de la categoria absoluta, on hi ha més competència i prestigi per organitzar proves.
 
El circuit de la Copa del Món és un circuit organitzat per la Federació Internacional d'Esgrima (FIE). Terrassa, un cop més, ha estat triada pel seu nivell organitzatiu per ser seu d'una d'aquestes prestigioses proves.
 
Tractant-se del primer cop que el Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa organitza l'esdeveniment en categoria absoluta, la participació serà una incògnita fins l'últim moment, però s'espera al voltant d'un centenar de participants de diversos països. La prova compta amb representació catalana, i també espanyola.
 
L'organització de l'esdeveniment recau conjuntament en la Federació Catalana d'Esgrima, la Real Federación Española de Esgrima, i el club local, el Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa.
 
Per complementar l'esforç organitzatiu, el diumenge 5 tindrà lloc l'Open Internacional Terrassa 2017. L'open consistirà en dues proves, de floret masculí absolut i floret femení absolut, puntuables per al Rànking Nacional Espanyol, i també per al Circuit Europeu Sub-23, de la Confederació Europea d'Esgrima.
 
La Marina Roncal, presidenta del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa vol mostrar la seva "satisfacció pel repte organitzatiu que suposa assumir un esdeveniment d'aquesta magnitud", i confia que servirà "per donar a conèixer encara més aquest esport tan apassionant a tots els racons de la nostra ciutat".
 
L'entrada per presenciar l'esdeveniment és gratuïta, i la organització fa una crida a que tothom que senti curiositat per l'esgrima s'acosti a Can Jofresa a veure amb els seus propis ulls l'elegància, velocitat, i espectacularitat amb que lluiten els esgrimistes dalt nivell.
 
La previsió d'horaris per la final, tant per dissabte com per diumenge, roman pendent de la confirmació final del número d'inscrits.