Jordi Juanico és ja el nou president dels Minyons de Terrassa

Ha estat l'única candidatura presentada a l'assemblea de la colla castellera, que l'ha avalat amb 89 vots a favor, 1 en contra, 3 vots en blanc i 3 de nuls

Jordi Juanico, en una pinya dels Minyons
Jordi Juanico, en una pinya dels Minyons | Berta Canals
Redacció
22 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:48h
Jordi Juanico és ja oficialment el nou president dels Minyons de Terrassa, en substitució de Cesc Poch. La de Juanico ha estat l'única candidatura presentada per a l'assemblea general ordinària dels malves, que s'ha celebrat aquest dissabte. La candidatura de Juanico s'ha imposat amb el 93% dels vots: 89 a favor, 1 en contra, 3 en blanc i 3 vots nuls. En la sessió també s'ha aprovat per àmplia majoria l'informe de gestió de la junta sortint i la memòria de la junta tècnica.

El pedagog Jordi Juanico té 58 anys i és membre dels Minyons des de la seva fundació, el 1979. És un membre destacat i conegut dins de la colla per la seva implicació al llarg dels anys, però, també, no passa desapercebut al pati pels seus dos metres d'alçada.

Juanico havia format part de diverses juntes al llarg dels anys. El 2015, amb Cesc Poch a la presidència, havia estat coordinador de l'àrea de Comunicació. Anteriorment, amb l'ara regidor Pep Forn al capdavant, havia estat també responsable de Premsa, el 2010, i de Comunicació i vicepresident, el 2011. A part, també ha col·laborat amb l'ANC de Terrassa. Professionalment, és educador social i psicopedagog al servei de psiquiatria infantil de l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Durant l'assemblea, que ha aplegat un centenar de persones a la casa Jacint Bosch de Terrassa, s'ha aprovat l'adhesió dels Minyons a la campanya Casa Nostra, Casa Vostra a favor de les persones refugiades.

La tècnica, de moment, vacant

Tot i que s'havien rumorejat diversos noms en l'entorn de la colla, ningú va presentar-se al càrrec de cap de colla. Caldrà anar a una segona assemblea, que se celebrarà el pròxim 4 de febrer a les 5 de la tarda. No és quelcom nou a la casa Jacint Bosch: sense anar més lluny, l'any passat va caldre una segona assemblea perquè Albert Pérez portés a votació la seva proposta, quelcom que havia passat en anys anteriors.