El CN Barcelona, rival del CN Terrassa en quarts de final de la Copa del Rei

Si el club egarenc passa ronda i es compleixen els pronòstics, disputaria la semifinal contra el dominador del waterpolo estatal, el CN Atlètic-Barceloneta

Els capitans dels equips participants a la Copa del Rei que van assistir al sorteig.
Els capitans dels equips participants a la Copa del Rei que van assistir al sorteig. | CN Terrassa
Redacció
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:21h
El CN Barcelona serà el rival del CN Terrassa en els quarts de final de la Copa del Rei Loterías de waterpolo, que se celebrarà entre el 27 i el 29 de gener a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell. El sorteig s’ha celebrat aquest divendres a la Sala d’Actes del club vallesà i ha comptat amb la presència del vicepresident de la Federació Espanyola de Natació, Pere Robert, i del president de la Federació Catalana de Natació i vicepresident de la Federació Espanyola, Enric Bertran, així com de jugadors, tècnics i directius dels clubs participants. Per part del CN Terrassa, hi han estat presents el delegat de la secció de waterpolo i membre de la Junta Directiva Carlos Rodríguez, el tècnic Dídac Cobacho i el capità Óscar Aguilar.

El club disputarà el primer partit de la tarda, a les 15.30 hores, contra el conjunt que entrena Toni Esteller, un rival que no agrada especialment l’entrenador egarenc. “Per a mi, és un dels contrincants més difícils que ens podia tocar, tot i que ara mateix sigui setè a la lliga. Juga un molt bon waterpolo i és fort en defensa. Potser li falta una mica de gol, però, si defenses bé, l’encert de cara a porteria t’acaba arribant”. Cobacho ha recordat que, històricament, el CN Barcelona ha estat un os dur de rosegar. “Tradicionalment, hem protagonitzat partits igualats, de marcador curt, independentment del moment de forma que travessés cada equip. A partit únic, en una competició en què tots volem arribar el més lluny possible, serà encara més complicat”.

El tècnic terrassenc no considera transcendent el precedent de la novena jornada de lliga, quan el CN Terrassa va batre els cenebistes a l’Àrea Olímpica per 7 a 4. “No li hem de prestar atenció. Cada partit és un món i cada competició és diferent. La lliga premia la regularitat i la Copa es concentra en uns dies concrets. Fer un mal partit o no entrar amb prou intensitat et condueix a l’eliminació”. Quant al planter que entrena Toni Esteller, Cobacho destaca el paper de Joel Esteller. “És el waterpolista determinant. Tal com juga ell, juga l’equip. És la referència. Ordena la defensa i, quan toca marcar, marca”.

En cas de victòria contra el CN Barcelona, i si es compleixen els pronòstics, el CN Terrassa s’enfrontaria en semifinals al CN Atlètic-Barceloneta. L’entrenador egarenc es mostra realista respecte a aquest hipotètic xoc. “A un partit, pots guanyar qualsevol. Això és cert. Ara bé, no ens hem d’equivocar. El Barceloneta està per sobre de nosaltres. Si accedim a semis, lluitarem com hem fet fins ara i mirarem de sortir amb les millors sensacions possibles”. Respecte a l’altra part del quadre, Cobacho preveu una gran igualtat. “Tant Sabadell com Mataró són dos equips clarament a l’alça i Mediterrani i Sabadell ens proporcionaran un quart de final maco i equilibrat”.