Una esmena del PP als pressupostos tomba la nova revista municipal

El govern lamenta que s'hagi retirat perquè "hagués estat una eina de comunicació de l'Ajuntament" | Álex Rodríguez, del PP, ha dit que no és una prioritat i hagués sigut parcial

La revista Visquem Terrassa va desaparèixer fa un any després que l'oposició aprovés retirar la seva partida del pressupost.
La revista Visquem Terrassa va desaparèixer fa un any després que l'oposició aprovés retirar la seva partida del pressupost. | A. T.
20 de gener del 2017
El ple extraordinari que ha aprovat els pressupostos de Terrassa per al 2017 ha tingut una única esmena, presentada pel Partit Popular, que proposava retirar la partida de 75.000 euros destinada a una nova revista d'informació municipal, la reinvenció de la desapareguda Visquem Terrassa.

La moció proposava, d'una manera gairebé simbòlica, destinar els diners a l'Oficina de les Persones amb Capacitats Diverses. I, com va passar el 2016, i tot i que no s'hi havia centrat cap debat, la moció ha estat aprovada amb els vots de Ciutadans, Terrassa en Comú i ERC-MES.

El portaveu del PP, Álex Rodríguez Ulloa, ha proposat tornar a treure la partida de la revista municipal, que ja van aconseguir retirar l'any passat. Segons Rodríguez, no es tractaria d'una partida “prioritària” per la ciutat, i es recuperaria una publicació era “parcial”; a més, també ha afirmat que no hi havia un projecte definit. 

Per part del govern, Alfredo Vega ha defensat que “totes les poblacions tenen un instrument escrit per arribar a la ciutadania”, un fet que forma part de les polítiques públiques i “del dret a la informació”. Vega ha explicat que la pluralitat i imparcialitat hagués estat garantida amb la constitució d'un Consell Editorial i Assessor, que garanteixi la neutralitat, i que no s'havia presentat perquè, precisament, encara no estava aprovada la partida.

Vega ha explicat que diversos grups polítics demanven més comunicació i informació de drets per la ciutadania, i que la manca d'un instrument no ho faciliten. Durant el debat, també el portaveu del PDECat, Miquel Sàmper, s'hi ha referit, dient que la comunicació d'aspectes com els drets en l'habitatge o la gestió de l'aigua són essencials, tot i que ha reconegut que el govern hauria de fer autocrítica perquè, probablement, “ha anat tard” a l'hora d'explicar la proposta.