El CST fa marxa enrere i no retallarà les condicions laborals dels treballadors

El comitè d'empresa desconvoca la vaga prevista per la setmana que ve després que la direcció del Consorci els hagi anunciat la decisió en una reunió de mediació

Els treballadors del CST havien anunciat una vaga per la setmana del 23 al 30 de gener.
Els treballadors del CST havien anunciat una vaga per la setmana del 23 al 30 de gener. | Joaquim Albalate
Joaquim Albalate
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:36h
El Consorci Sanitari de Terrassa retirarà totes les afectacions laborals contingudes en el Pla d'Empresa. Això implica que, finalment, els treballadors del CST no faran vaga la setmana que ve. Així ho ha comunicat el Comitè d'Empresa en un comunicat aquesta tarda.

La direcció del CST ha comunicat aquest dijous la decisió en una de les trobades de mediació que han fet treballadors i gestors a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació. Els representants de l'empresa s'han compromès a buscar fórmules alternatives que permetin assolir el mateix equilibri pressupostari que persegueix el Pla d’Empresa, sense afectar les condicions laborals dels professionals del CST. 

El comitè d'empresa s'ha mostrat satisfet amb aquesta decisió, tot i que ha demanat garanties jurídiques de que no es farà enrere i, així, es pugui tancar definitivament el conflicte. Els representants laborals també han agraït la implicació del Servei Català de la Salut en les negociacions, i afirmen que la seva voluntat sempre ha estat la de trobar una sortida negociada al conflicte.

La plantilla, doncs, no farà finalment la vaga que havien convocat per la setmana vinent, que havien proposat "a contracor i com a darrera opció". El comitè d'empresa espera la ratificació, per mitjà dels procediments jurídics oportuns, de l'anunci de la direcció, així com la garantia d'estabilitat de les condicions laborals dels empleats del CST.