Ballart expressa el seu «compromís inequívoc» amb la viabilitat del CST

L'alcalde de Terrassa ha rebut crítiques perquè l'Ajuntament votés a favor del pla d'empresa que implicava més retallades laborals als treballadors del Consorci Sanitari

Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:37h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut reiterar "el seu compromís i el del Govern municipal" per garantir la viabilitat del Consorci Sanitari de Terrassa i de l'Hospital de Terrassa sense que això "afecti els drets dels treballadors", i afirma que "continuarà treballant sense descans, amb tota la responsabilitat, exigència i constància" amb què ho ha fet fins ara.

Les paraules de Ballart arriben poques hores després que Terrassa en Comú l'acusés de no defensar la sanitat pública a Terrassa, i molt menys els drets de la plantilla del CST, després que els representants de l'Ajuntament al consell de govern aprovessin el Pla d'Empresa.

L'alcalde ha volgut posar en relleu que "fa temps que estem lluitant per la viabilitat de l'Hospital", i destaca les accions dutes a terme en els últims anys: "quan la Generalitat feia retallades a la sanitat, vam votar en contra de tots els pressupostos al consell de Govern del CST; des que sóc alcalde he mantingut reunions periòdiques i constants amb els representants dels treballadors i les treballadores; en el seu moment vam exigir que aflorés el deute històric del CST, i després vam exigir que es fes un pla de viabilitat que donés una solució al problema. Un pla que mantingués la qualitat assistencial sense que impliqués acomiadaments ni retallades". 

Ballart afirma que està en contacte permanent amb el president del Consell de Govern del Consorci i amb el conseller de Salut Antoni Comín, i recorda a més que "quan es va plantejar la fusió de l'Hospital amb el Parc Taulí, els alcaldes de Terrassa i Sabadell vam fer força plegats per frenar-ho". Per tots aquests motius, Ballart vol reiterar el seu "compromís inequívoc" amb la viabilitat de l'Hospital de Terrassa i amb els seus treballadors i treballadores, així com la seva inqüestionable defensa de la sanitat pública.

Segons fonts municipals, en compliment de la proposta de resolució aprovada al Ple de l'Ajuntament de Terrassa del passat 21 de desembre, els serveis municipals han redactat ja un protocol de coordinació i rendició de comptes dels representants de l'Ajuntament al Consell de Govern del CST.

Aquest protocol, per a la redacció i implementació del qual es disposa del termini d'un mes, es presentarà aquests pròxims dies a tots els grups municipals. Tot i així, fa uns dies la regidora de Salut va enviar als grups municipals tota la documentació relativa a la reunió del Consell de Govern que va tenir lloc aquest dimarts, 17 de gener, i a la qual com a representant de l'Ajuntament hi va assistir l'alcalde, i com a representants de la Fundació Sant Llàtzer hi van assistir la tinent d'alcalde Rosa Maria Ribera, i la regidora Maruja Rambla.