CiU i PSC tanquen un acord de govern a Sant Cugat

Asseguren que l'objectiu és impulsar una ciutat socialment justa, transparent i amb més igualtat d’oportunitats

Mercè Conesa i Pere Soler en roda de premsa
Mercè Conesa i Pere Soler en roda de premsa | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:32h
L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el portaveu del grup municipal del PSC, Pere Soler, han presentat aquest dijous l’acord a què han arribat l’equip de govern (PDeCAT-Demòcrates) i el PSC fins a final d’aquest mandat (2017-19). La voluntat d’ambdues formacions és impulsar una ciutat socialment justa, transparent i amb més igualtat d’oportunitats.

Aquest pacte de govern se sustenta sobre la base del Pla d’Actuació Municipal (PAM) existent i incorpora els següents acords programàtics:

- Cohesió social i econòmica: inclou un conjunt de mesures socials i de serveis a la ciutadania, promoure les polítiques d’Habitatge, fomentar la participació i impulsar l’ocupació i l’economia.

- Equipaments i sostenibilitat: inclou propostes per realitzar un nou Pla d’Equipaments i promoure polítiques de sostenibilitat ambiental. per promoure

- Proximitat: s’han acordat iniciatives per potenciar el manteniment de la ciutat i la mobilitat.El pacte respecta íntegrament l’acord d’estabilitat pressupostària entre l’equip de govern i ERC-MES per al 2017. De fet, anteriorment el PSC també havia signat un acord pressupostari per a l’any vinent que prenia com a base el pacte amb ERC-MES.

L’alcaldessa ha remarcat que “estem davant un molt bon acord per la ciutat de Sant Cugat. Un acord basat en la voluntat compartida de millorar el benestar dels ciutadans i les ciutadanes. I aquesta voluntat, més enllà d’ideologies, és el ciment que permet l’entesa programàtica entre les nostres formacions”. Conesa també ha subratllat que “aquest acord és únicament i exclusivament d’àmbit local i municipal”.

Així mateix, l’alcaldessa ha recordat que “l’opció preferent i prioritària ha estat des del primer dia amb ERC-MES, per coherència amb el procés que viu el país i per coherència amb altres acords. Al llarg de gairebé dos anys hem establert ponts de diàleg amb ERC-MES, hi hagut entesa, però negatives reiterades a entrar al govern municipal”.

D’altra banda, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha remarcat que amb l’entrada a l’equip de govern “hem volgut mullar-nos i ser responsables, a més de ser coherents amb el pressupost que ja vam pactar”. Soler també ha subratllat que “volem demostrar que el PSC té capacitat d’incidir en el govern municipal”.

Canvi de cartipàs

L’acord contempla l’entrada a l’equip de govern del portaveu socialista Pere Soler com a tinent d’alcalde d’Ocupació i Polítiques Comarcals. Aquest canvi ha suposat una petita remodelació del cartipàs municipal, ja que fins ara l’àrea d’Ocupació anava a càrrec de la regidora Esther Salat. L’àrea de Polítiques Comarcals, en canvi, és de nova creació.