Terrassa en Comú parla d'«hipocresia» del govern municipal en l'afer del CST

Critiquen que els representants municipals al Consell de Govern aprovessin el Pla d'Empresa i donessin després suport als treballadors

Xavi Matilla, en una roda de premsa.
Xavi Matilla, en una roda de premsa. | J. A.
Joaquim Albalate
19 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:23h
Terrassa en Comú ha reclamat al govern municipal més transparència i que es treballi d'una manera conjunta per al CST. A més d'expressar el suport a les reivindicacions de la plantilla del Consorci Sanitari de Terrassa, el partit ha criticat la hipocresia del govern en aprovar el pla d'empresa i, alhora, dir que dóna suport als treballadors.

Els comuns han defensat la resolució del ple del passat mes d'abril, en què s'afirmava que la solució a la situació del CST no havia de passar per més retallades a les condicions laborals, sinó que s'havia de solventar amb el finançament adequat que compensés l'infrafinançament que ha patit el Consorci al llarg dels anys.

El portaveu de la coalició, Xavier Matilla, ha afirmat que els representants de l'Ajuntament al Consell de Govern han incomplit de manera flagrant aquests acords i ha denunciat la deixadesa de l'alcalde per no assistir als consells de govern. 

De fet esprés que el 21 de desembre el ple municipal aprovés que l'alcalde de Terrassa, un dels representants del consistori al CST, es comprometés a assistir al Consell de Govern, Matilla ha afirmat que Ballart sí que va assistir a l'última trobada de l'ens, aquest dimarts, però que no va convocar la resta de grups per debatre què s'hi havia parlat.

Matilla ha dit, a més, que és "inadmissible" que l’alcalde i l’equip de govern vulguin situar-se ara "en una posició equidistant dins del conflicte". Els seus vots a favor del Pla d’empresa implica que els representants municipals "han deixat sols els treballadors del CST en les seves reivindicacions".

Per últim, els comuns també demanen que l'alcalde i el govern municipal "rectifiquin" i "compleixin els acords de Ple en què van votar a favor, i prioritzin la defensa de la sanitat pública de qualitat".

TeC ha recordat que "les competències purament sanitàries i d'assistència corresponen a la Generalitat", però que l'Ajuntament de Terrassa té quatre representants al Consell que tenen la responsabilitat de garantir que s'exerceixin i de conèixer en tot moment què hi passa.