Urbanisme i obres públiques, les majors inversions previstes als pressupostos de Terrassa

L'esponjament de Ca n'Anglada, el pla de Barris de la Maurina o la neteja, entre les partides que rebran més diners

Les obres públiques rebran una important dotació pressupostària.
Les obres públiques rebran una important dotació pressupostària. | Cristina Moraguez
J. A.
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:26h
El pressupost municipal per al 2017 que aquest dijous aprovarà l'Ajuntament de Terrassa inclou, dins dels 186 milions d'euros, uns dotze destinats a inversions concretes.

Les inversions que s'emporten una part més gran del pastís són les destinades a Urbanisme. Gairebé tres milions (2.395.000 €) estaran destinats a expropiacions, mentre que 1,4 milions es destinaran a una nova fase de l'esponjament de Ca n'Anglada.

Una altra partida important anirà destinada a finalitzar el Pla de Barris de La Maurina. Després que es suspengués a mig fer per la crisi, l'Ajuntament ha decidit apostar per acabar-lo, amb la urbanització de la plaça de la Maurina i l'equipament cívic. S'hi destinaran 1.483.000 euros.

D'altra banda, gairebé 2,2 milions es destinaran a diverses actuacions en l'àmbit d'obres i manteniment públic. D'aquestes, a més de diverses partides genèriques, com la reposició de col·lectors o la millora de l'espai públic, les més destacades seran el condicionament dels talussos de la Riera del Palau, el Pla de Millora dels Polígons Industrials, actuacions al Vapor Gran o l'adequació del solar de l'AEG. També es destinarà una part de la inversió a les àrees de lliure circulació de gossos.

La Fundació Sant Llàtzer, de la qual l'Ajuntament controla el Patronat, rebrà 668.000 euros per adquirir els terrenys de Torrebonica propers a l'Hospital de Terrassa. La zona forma part de l'Anella Verda, a què s'hi destinen 150.000 euros més.

També cal destacar tres partides que sorgeixen del procés de participació ciutadana en el Pla d'Acció Municipal: el camp de futbol i rugbi de Les Fonts, la coberta de la pista exterior de Can Jofresa i el paviment de l'aparcament, i l'edifici per al Centre Obert de Ca n'Anglada. Les tres propostes sumen un total de 678.000 euros.

Per últim, dintre de les partides genèriques, hi ha mig milió destinat a la neteja, que se sumarà al pressupost ordinari d'Eco-Equip, i diverses inversions en edificis municipals i en desenvolupament tecnològic i serveis informàtics.