Terrassa encapçala la xarxa de les ciutats més innovadores de l'Estat

Ha estat escollida com a membre del consell directiu de la Red Innpulsa, que agrupa ciutats "de la ciència i la innovació"

Amadeu Aguado, tinent d'alcalde de Terrassa, amb la resta del Consell Rector de la Red Innpulso
Amadeu Aguado, tinent d'alcalde de Terrassa, amb la resta del Consell Rector de la Red Innpulso | A. T.
Redacció
18 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:40h
Terrassa forma part, des d'aquest dimarts, de l'organisme de direcció de la Red Innpulso, la xarxa de ciutats innovadores més important de l'Estat. L'Ajuntament egarenc ha estat triat entre els sis candidats presentats en la reunió del Plenari de l'entitat, celebrat aquest dimarts a la seu del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat a Madrid. 

En la votació, la de Terrassa ha estat la candidatura més votada, amb un total de 36 vots, i ha resultat escollida per davant de les altres sis ciutats candidates: Madrid, Bilbao, La Corunya, Logronyo, Màlaga i Valladolid. Terrassa formarà part, doncs, a partir d'ara, del Consell Rector de la Red Innpulso, format per dues ciutats de més de 100.000 habitants, Terrassa i Santander, dues d'entre 20.000 i 100.000 habitants, Alcoi i Sant Boi de Llobregat, i dues de menys de 20.000 habitants, Ermua i Santos de Maimona, sota la copresidència de Barakaldo i Móstoles.

L'Ajuntament de Terrassa és dins de la Red Innpulso de Ciudades de la Ciencia y la Innovación des de l'any 2010, quan es va crear aquesta xarxa. Des d'aleshores, ha adoptat un paper molt actiu a la xarxa, liderant el Grup de Treball 3: "Desenvolupament d'un model de ciutat innovadora", format per 45 ciutats de les 62 que integren l'ens. 

Aquest grup de treball ha desenvolupat diversos projectes, com ara l'ABC de la Innovació, un document orientat a disposar d'un model que ajudi a adaptar les estructures i processos municipals cap a la configuració d'organitzacions àgils i eficients en la seva tasca de promoció de la innovació en l'entorn empresarial, emprenedor i ciutadà.

Amb la seva aposta per la Innovació i el seu compromís amb la Red Innpulso, l'Ajuntament de Terrassa treballa i col·labora amb l'objectiu que l'dministració, les empreses, els centres tecnològics i les universitats col·laborin estretament per aconseguir un model productiu més competitiu i alhora més sostenible.