El Govern de Terrassa dona suport als treballadors del CST, però defensa el pla de reequilibri

Afirma que és "una mesura necessària" per garantir la continuitat del CST i de tots els llocs de treball

L'Hospital de Terrassa.
L'Hospital de Terrassa. | J. A.
Redacció
13 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:19h
El Govern municipal de Terrassa ha volgut mostrar, en un comunicat, el seu "total suport al col·lectiu de treballadors i treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i la seva defensa de la sanitat pública". També han remarcat, però, que el Pla de Reequilibri que ha aprovat el Consell de Govern és "una mesura necessària" per garantir la continuïtat de l'Hospital de Terrassa, a partir de la vaga anunciada pels treballadors perquè, suposadament, aquest pla implica una nova retallada en les seves condicions laborals.

Aquesta necessitat és la justificació que dona el Govern municipal perquè els tres representants del Govern al CST, l'alcalde, Jordi Ballart, la tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Rosa Maria Ribera i la regidora de Salut, Maruja Rambla, votessin a favor d'aquest pla de viabilitat. Així, diuen, volien "contribuir a donar una solució a la delicada situació" del CST i a eixugar el dèficit històric de l'ens, i, també, recuperar l'autonomia de gestió suspesa per la Generalitat.

Tanmateix, respecten la decisió dels treballadors que faran vaga, però el Govern ha volgut matisar que "no es tracta de retallades, com ho qualifica el comitè d'empresa, sinó d'una reorganització i d'una adaptació al conveni col·lectiu del SISCAT", el sistema sanitari públic català. L'òrgan executiu de Terrassa afirma que tot plegat són "mesures necessàries" per la viabilitat del CST i per garantir la continuitat dels llocs de treball.

Pel que fa a la vaga en si, el Govern confia que el departament de Salut, la direcció i el comitè d'empresa arribin a un acord al llarg dels propers dies, que permeti "trobar solucions alternatives a la vaga que no afectin les persones usuàries de l'Hospital". El Govern municipal ha volgut reiterar "la seva ferma aposta per la sanitat pública i la seva defensa de la qualitat assistencial que sempre han ofert els i les professionals de l'Hospital de Terrassa".