Últimes entrades per veure «El Trencanous» al Centre Cultural Terrassa

La funció familiar arriba per tercer any consecutiu a l'espai de la mà del Centre de Dansa de Catalunya

Redacció
13 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:13h
El Trencanous és ja una cita nadalenca de referència pel públic familiar. Per tercer any consecutiu els alumnes del Centre de Dansa de Catalunya repersenten al Centre Cultural Terrassa aquest espectacle basat en un relat d’Alexandre Dumas i inspirat en un conte fantàstic d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. El Trencanous, de Txaikovski, va ser estrenat el 6 de desembre de 1892 al Teatre Mariinski de Sant Petersburg,sota la direcció de Riccardo Drigo i amb la coreografia de Lev Ivànov. Serà a partir dels anys 60 que es farà més popular. La funció inclou intervencions d’actors i actrius que faciliten la lectura del conte, creat amb una atmosfera màgica mitjançant projeccions digitals. 

La funció d'aquest diumenge encara té unes poques entrades a la venda, tot i que la demanda és molt gran.

Argument

Una família benestant celebra el Nadal a casa seva al voltant de l’arbre. Arriba un personatge misteriós que sorprèn als presents amb joguines meravelloses i un ninot trencanous per a la petita Clara. Elseu germà Fritz, gelós, trenca el ninot.

La Clara plora i se’n va a dormir trista, però aquesta és una nit màgica. La nena, s’aixeca i torna a l’arbre on troba el trencanous arreglat. Els somnis es barregen amb la fantasia: el trencanous pren vida i porta a Clara a un viatge cap a un país meravellós: el Regne dels Dolços on la Fada de Sucre els obsequia amb les més belles danses de recòndits paratges.

Acabada la festa, Clara es desperta amb el seu trencanous sota l’arbre de Nadal, feliç i contenta a casa seva.

Centre de Dansa de Catalunya

Dirigit i creat per Roser Muñoz i Joan Boix l’any 2010 a L’Hospitalet de Llobregat, compten amb més de 20 anys com a primers ballarins de prestigi internacional a companyies com el Ballet Nacional de Marsella, les òperes de Leipzig, Hannover i Düsseldorf, i són convidats a gales internacionals de dansa. Els alumnes de Formació Clàssica del CDC són escollits mitjançant una audició. La formació es resumeix en tres cicles de dos anys on es treballa la dansa clàssica, el repertori, el pas a dos i la tècnica de salts i puntes, així com la dansa contemporània.

Fitxa artística

Música: Piort Hitx Txaikovski
Coreografia: adaptació de Roser Muñoz i Joan Boix
Ballarins: alumnes del Centre de Dansa de Catalunya
Responsable de vestuari: Gina Nunura
Amb la col·laboració del Teatre Joventut i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat

Les dades

El Trencanous
Centre de Dansa de Catalunya
Dia i hora: dissabte 14 de gener a les 18h
Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340
Preu: 10 €
Durada: 90'