Els estudiants «bategen» la plaça del Proletariat i la plaça de les Escoles de Terrassa

Aquest dijous s'han inaugurat els noms d'aquests dos espais, que s'han posat a partir d'un procés participatiu amb els alumnes de les escoles del barri del Pla del Bonaire | És la quarta vegada que es bategen espais de la ciutat a partir de les idees dels estudiants

Descoberta del monòlit commemoratiu de la plaça del Proletariat, amb alguns dels alumnes que li han donat el nom
Descoberta del monòlit commemoratiu de la plaça del Proletariat, amb alguns dels alumnes que li han donat el nom | Aj. Terrassa
Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:12h
Des d'aquest dijous, dues places del pla del Bonaire de Terrassa ja llueixen el seu nom a les plaques: la plaça de les Escoles i la plaça del Proletariat, dos espais que han rebut la seva nova denominació a partir d'un procés participatiu que ha involucrat els infants i joves dels centres educatius del barri.

Aquest dijous a la tarda s'ha descobert, en primer lloc, un monòlit a la plaça de les Escoles, nom que rebrà a partir d'ara l'espai lliure entre els quatre blocs de pisos de l'illa formada pels carrers de Sabadell, de Vilanova i la Geltrú, de Berga i de Vacarisses.

Posteriorment, s'ha presentat el monòlit de la plaça del Proletariat, nom triat per a l’espai lliure que hi ha al mig de l'illa formada pels carrers de Mataró i de Granollers, l'avinguda de Lacetània i la carretera de Matadepera. Ambdós monòlits porten un text commemoratiu del fet que els llocs reben el seu nom arran d'un procés participatiu amb els alumnes del barri.

Concretament, els noms de "plaça de les Escoles" i "plaça del Proletariat" han estat escollits per la Taula d'Infants i Joves formada per alumnes dels tres centres del barri: l'escola Pere Viver, l'Institut de Can Roca i l'Escola Municipal d'Educació Especial FATIMA.

Aquest és el quart cop que els escolars de la ciutat trien noms per a espais públics. El primer cop va ser el 2008 a Ca N’Anglada, quan els alumnes dels centres d’ensenyament de la zona van batejar la passarel·la sobre la riera de Les Arenes que es va construir en el marc del Pla de Barris com a passarel·la de l’Amistat.

El 2010 els alumnes de Sagrat Cor, President Salvans, Andersen i Pau Vila van donar nom a la passarel·la de la Unió, sobre el parc de Vallparadís. La tercera vegada va ser el 2012, quan els escolars de La Maurina van posar el nom de Las Meninas al passatge que uneix la plaça de La Maurina amb el carrer de Velázquez.  

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit l'acte d'inauguració, en què la directora de l'Institut de Can Roca, Pepi Torres, ha parlat en nom dels tres centres educatius del barri i dels alumnes que han participat en el procés per a la tria dels noms. També ha intervingut el president de l'Associació de Veïns del Pla del Bonaire, Lluís Núñez.

A l'acte també hi han assistit la tinenta d'alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera, i el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor del Districte 5, Marc Armengol, així com altres membres del consistori.
 

L'acte d'inauguració de la plaça de les Escoles de Terrassa Foto: Aj. Terrassa