El CK Vallparadís disputa la màxima competició europea de korfbal

El repte de l'equip terrassenc és millorar la cinquena posició assolida en les darreres participacions, i tenen el somni d'obtenir medalla i pujar al podi

Part de l'equip del Vallparadís que disputarà l'Europa Cup
Part de l'equip del Vallparadís que disputarà l'Europa Cup | CKV
Joaquim Albalate
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:34h
Aquest cap de setmana un equip terrassenc participarà a la màxima competició europea del korfbal: la 51a edició de la IKF Europa Cup, al pavelló De Korf de Sassenheim, a Holanda.

El KC Assessoria Vallparadís participarà per quarta vegada - i per tercera consecutiva - a l'Europa Cup, en qualitat de campió de Catalunya, que està reconeguda per la federació internacional, i com a representant català a la competició.

Els primers partits seran de 17 minuts per part a temps real, amb un temps mort per equip. Hi haurà un descans de quatre minuts i sis substitucions, i, en cas d'empat, una pròrroga de cinc minuts amb gol d'or. D'altra banda, el partit de dissabte serà de 25 minuts per part a temps real, un descans de deu minuts, dos temps mort per equip i vuit substitucions. En aquest cas, la pròrroga seria de 10 minuts amb gol d'or.

L'expedició del Vallparadís estarà formada per dotze jugadors, sis nois i sis noies: seran Alexis Escardibul, Jose Luis Jurado, Dani Jané, Adrià Quirós, Daniel Fernández, Raúl Ramon Iglesias, Jessica Lechuga, Laia Rosa, Miriam González, Miriam Moraleda, Patricia Sanjuan i Raquel Solà. L'entrenador serà Miguel Ángel Tobaruela.

A més, un petit grup d'aficionats donarà suport a l'equip terrassenc en aquesta edició.

A l'elit amb només onze anys d'història

El CK Vallparadís, nascut el 2005, és un dels clubs més exitosos del país. Va néixer després que uns jugadors descobrissin l'esport a l'escola, i en només onze anys s'ha convertit en un dels principals estandarts del korfbal a Catalunya. 

El seu secret, segons han afirmat als mitjans de la Federació Internacional de Korfbal, és que "els jugadors porten molt temps junts, es coneixen molt bé i gaudeixen plegats", així com també expliquen que, més enllà de les competicions, dónen molta importància a la dimensió social de l'esport, compartint bons moments.

L'objectiu principal del Vallparadís, a mig termini, és aconseguir consolidar-se al capdavant de la Lliga Catalana, en què hi ha una forta competència amb equips com el Castellbisbal o el Korfbal Club Barcelona. A més, però, volen créixer en massa social i en nombre de jugadors, també de categories inferiors i infantils, i tenen "el somni" de ser el primer club de Catalunya amb un pavelló propi.