Guixen un mural a Rubí a favor de l'acollida de refugiats i els relacionen amb Estat Islàmic

Les pintades van aparèixer diumenge al matí i es desconeix qui ho ha fet | El mural, a la façana del Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals, ja ha estat reparat

El mural, amb les guixades contra els refugiats
El mural, amb les guixades contra els refugiats | Twitter @rubiacull
Joaquim Albalate
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:37h
Un mural a favor dels refugiats a Rubí va aparèixer guixat aquest diumenge al matí. Al disseny original, que deia "Refugees welcome" (Refugiats, benvinguts), uns desconeguts hi van escriure un "not" per canviar-li el significat.

A més, al costat de la paraula "Refugees", els mateixos vàndals van escriure-hi "ISIS", l'acrònim d'Estat Islàmic. El mural en qüestió s'havia pintat el mes de març del 2016 i està al costat de la porta del CRAC, el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals, un centre cultural compromès amb diverses lluites socials i que, per exemple, havia donat els beneficis del quinto de Nadal a la campanya Rubí Acull.

Fonts del CRAC han confirmat a La Torre que el mural ja està arreglat: ho han fet aquest mateix dilluns a la tarda. No és la primera vegada que reben un atac d'aquesta manera: el 12 d'octubre de fa uns anys, diuen, el casal va despertar amb símbols falangistes pintats a la façana, una bretolada que també van arreglar en poques hores.
 

El mural ja torna a lluïr com ho feia abans Foto: CRAC Rubí