El Consell Comarcal contractarà 44 persones en situació d'atur gràcies al programa Treball i Formació

7 treballadors s'incorporaran a l'ens i els altres 35, als municipis de la comarca

Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
La Torre
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:31h
Durant el 2017 el Consell Comarcal contractarà un total de 44 persones que estaven a l'atur gràcies al programa de Treball i Formació. Aquesta setmana han començat a treballar tres persones i la resta s'aniran incorporant durant el mes de gener. L'execució del programa s'allargarà fins al gener de 2018 i compta amb un pressupost de 553.226 euros finançats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

El Consell Comarcal contractarà a 7 persones per treballar en la pròpia entitat i a 35 persones que estaran ubicades preferentment en els seus municipis de referència. La majoria tindran un contracte de sis mesos per al desenvolupament de diferents projectes comarcals que s'executen en ajuntaments de la comarca o en el propi Consell Comarcal.

També es contractaran dues persones com a coordinadores del programa. El període de contractació va acompanyat d'una formació obligatòria de 150 hores corresponent a un Certificat de professionalitat.

El programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur, en aquesta ocasió, prioritàriament majors 45 anys i que siguin beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció. Aquest programa combina un contracte i formació transversal per l'ocupació que s'haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. A més de millorar les condicions per a l'ocupació de les persones contractades (que sumen formació i experiència), aquests ajuts permeten tirar endavant projectes i programes de diferents municipis de la comarca.