El Govern amplia els descomptes a la C-16 a tothom, sigui quin sigui el seu origen i destinació

Es podran beneficiar indistintament tots els cotxes amb origen o destinació al Bages, Berguedà, Solsonès, Vallès Occidental, Barcelonès, de la Cerdanya, etc., atès que els descomptes deixen d'aplicar-se estrictament a l'entorn de Manresa i per uns accessos determinats

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:59h
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa
Cabines de cobrament de l'autopista Terrassa - Manresa | Pere Fontanals
El Govern ha aprovat aquest dimarts el Decret que regularà l'ampliació del sistema de descomptes en els peatges a l'autopista C-16 al tram entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa. Això permetrà estendre a més vehicles les bonificacions que s'hi apliquen des de gener passat a l'autopista.
 
En concret, des del 4 de gener, la Generalitat aplica un sistema de descomptes a la C-16 al tram Terrassa - Manresa (peatge de Sant Vicenç de Castellet), que consisteix en la gratuïtat del peatge a la barrera lateral i un descompte del 50% a la barrera troncal per a determinats itineraris interns en hores punta. En aquests mesos, s'han beneficiat d'aquests descomptes 382.369 vehicles, dels quals 297.532 a la barrera troncal i 84.837 a la lateral.
 
Millorar la informació
 
L'ampliació del sistema de descomptes dóna resposta a una reivindicació del territori. Es podran beneficiar indistintament tots els cotxes amb origen o destinació al Bages, Berguedà, Solsonès, Vallès Occidental, Barcelonès, de la Cerdanya, etc., atès que els descomptes deixen d'aplicar-se estrictament a l'entorn de Manresa i per uns accessos determinats.  
 
Per atraure més trànsits a la C-16 i descongestionar la C-55, la Generalitat avança en aquest model, de manera que deixaran d'aplicar-se algunes restriccions sobre els moviments d'entrada i sortida a l'autopista. Tots els usuaris del tram Sant Vicenç de Castellet-Sant Fruitós de Bages tindran descompte.
 
La mesura pretén optimitzar la C-16, millorar la mobilitat i potenciar les comunicacions entre la Catalunya Central i l'àrea de Barcelona. Es calcula que la nova mesura podria beneficiar 4.800 vehicles addicionals: 2.200 dels quals ja circulen per la C-16 i 2.600 que deixarien de circular per la C-55 o la C-58.
 
El nou sistema s'aplicarà de la manera següent:

- Barrera lateral: descompte del 100% per als vehicles que circulin per la C-16 amb origen o destinació cap al nord que utilitzin aquesta barrera. Fins ara, s'aplicava als moviments entre l'enllaç número 41 i els enllaços número 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages). La mesura pretén descongestionar la C-55.

- Barrera troncal: descompte del 50% per a tots els trànsits. No serà necessari que els vehicles entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages).
 
Aquests descomptes s'aplicaran als turismes que circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 hores i les 10.30 hores i entre les 17 i les 21 hores i utilitzin el sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat. Precisament, existeix actualment una aplicació per a smartphones (Satelise) que, sense cap cost, permet el pagament i gaudir dels descomptes. L'usuari ha d'emprar el teletac, o tenir activada l'aplicació Satelise, tant a l'entrada com a la sortida de l'autopista. Cal recordar que, addicionalment, es mantenen les bonificacions del 45% de dilluns a divendres per a tots els turismes i el 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d'alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.
 
L'ampliació de les bonificacions que ara es regulen mitjançant aquest Decret es començaran a aplicar el 2 de gener de 2017.