Un planetari solidari, la proposta d'AVAN per col·laborar amb La Marató

L'associació, dedicada a l'atenció de persones que han viscut una lesió cerebral, col·labora amb l'Associació Astronòmica de Terrassa

Cartell de l'activitat
Cartell de l'activitat | AVAN
La Torre
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:10h
L'Associació AVAN, un dels centres referents al Vallès en atenció a persones que han sofert algun tipus d’afectació d’origen neurològic, entre elles l'ictus, viurà de manera especial la Marató de TV3, que se celebra aquest diumenge i que enguany està dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals. AVAN vol sumar-se a La Marató conjuntament amb Cel Obert i la col·laboració de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa amb una experiència divertida, original i didàctica per a totes les edats.

Es tracta de convidar a petits, joves i grans a un planetari mòbil! Una gran cúpula inflable on els participants entren i observen per tot el voltant les imatges projectades en 360 graus i amb so envoltant. A més a més, si el temps ens ho permet, podrem observar el Sol amb un telescopi especial i adaptat.

Tot plegat conforma una experiència lúdica, al mateix temps que educativa, cultural i solidària ja que els donatius recollits aniran adreçats a La Marató de TV3. No hi haurà un preu fix d’entrada, sinó que s’aplicarà taquilla inversa, a la sortida, on cadascú farà el donatiu que consideri.

Aquesta iniciativa tindrà lloc dissabte dia 17 de desembre de 10h a 13h a la sala d’actes del centre cívic Avel·lí Estrenjer, a la plaça de la Cultura, 5, de Terrassa, seu d'AVAN Terrassa. Les observacions amb telescopi es realitzaran a l'exterior fins a les 14.00 h, i tothom qui ho vulgui podrà adreçar-se a la taula informativa d'AVAN per conèixer més a fons la temàtica de la Marató.