Esclata la guerra judicial entre Mina i l'Ajuntament per la gestió de l'aigua

Un jutge atura cautelarment la reversió dels béns i la pròrroga forçosa, però l'Ajuntament ho recorrerà

Seu de Mina, Aigües de Terrassa
Seu de Mina, Aigües de Terrassa | MPAT
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:03h
La guerra judicial entre Mina i l'Ajuntament de Terrassa, que feia setmanes que s'anunciava, ja ha començat. I, de moment, sembla que la primera derrota és per l'Ajuntament, que ha vist com el jutge vol aturar, si més no, de moment, la municipalització de l'aigua.

Aquest divendres 9 era l’últim dia dels 75 anys de contracte de Mina Pública d’Aigües de Terrassa, pel qual se li concedia l’explotació del servei d’abastament d’aigües. L’Ajuntament va aprovar dijous passat, en un ple extraordinari, la reversió dels béns i la pròrroga forçosa del servei durant sis mesos, en els quals el servei estaria controlat pels tècnics municipals.

Mina va recórrer un primer acord amb un recurs ordinari a l’Ajuntament, que va ser rebutjat, i dilluns va interposar als jutjats el recurs contenciós-administratiu, contra la reversió de béns i drets com per la pròrroga forçosa, i va demanar una mesura cautelar de suspensió d’aquests acords.

Segons Mina, dilluns mateix, el jutjat del contenciós-administratiu de Barcelona va admetre el recurs de Mina i la sol·licitud de suspensió, i va traslladar la resolució per fax a l’Ajuntament de Terrassa perquè es pronunciés sobre la sol·licitud de suspensió. Tanmateix, el consistori afirma que la suspensió no era urgent, i que, per tant, pot recórrer també aquesta decisió durant deu dies a partir de que la rebin per correu ordinari i no per fax.

Aquest divendres, Mina ha fet públic que s’havia dirigit a l’Ajuntament per dir que s’havia d’aturar el procés de reversió de béns a partir de la decisió del jutjat, i fins que aquest no resolgui sobre la qüestió. Tanmateix, el consistori ha respòs que continuarà endavant amb el procés, reafirmant-se així en la decisió de finalitzar el contracte.

Mina demana explicacions per la subrogació dels treballadors

L’empresa també ha demanat que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya citi en els propers dies l’Ajuntament per aclarir com pensa fer la subrogació dels treballadors de Mina i com es garantiran els seus drets.

Mina afirma haver donat a l’Ajuntament la llista de treballadors a subrogar, així com altres informacions, exceptuant, però, les que ha considerat que incloïen informació sensible, com ara les nòmines.

El consistori ha afirmat que hi acudirà, i que la subrogació de la plantilla es farà amb totes les garanties pels treballadors un cop exhaurida la pròrroga de sis mesos aprovada pel ple.