Nou incendi de contenidors al barri de Sant Pere de Terrassa

Els veïns es plantegen denunciar l'Ajuntament perquè solucioni l'acumulació de brutícia als contenidors de la zona

La vorera i la paret del transformador elèctric van quedar afectades per l'incendi
La vorera i la paret del transformador elèctric van quedar afectades per l'incendi | Elliot Fernández
Joaquim Albalate
09 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:37h
Un nou incendi de contenidors ha posat en alerta els veïns del barri de Sant Pere de Terrassa. Aquest dijous a la tarda, sobre les set de la tarda, uns contenidors van cremar al carrer de la Llibertat, a la cantonada amb el carrer del Camí de Castellar. És el segon incendi que pateix el mateix carrer en menys d'un mes, tot i que aleshores va ser a la cantonada amb el carrer de Ponent.

Segons ha informat a La Torre el veí Elliot Fernández, l'espai on han cremat els contenidors és un espai que s'ha convertit en "una deixalleria a l'aire lliure" i on, diu, "l'Ajuntament no fa res per evitar-ho".

En l'incendi d'ahir va resultar afectada la paret d'un centre de transformadors d'Endesa. Els bombers van actuar ràpidament, i van arribar al lloc en menys de cinc minuts des de la primera trucada dels veïns, i així van evitar que el foc afectes les instal·lacions elèctriques, que podrien haver tingut greus conseqüències.

Fernández afirma que "davant dels reiterats actes vandàlics, la brutícia acumulada als contenidors i la manca de respostes" que hi ha per part del consistori, els veïns es plantegen "demanar a la Justícia que obligui a l'Ajuntament a fer complir la normativa pel que fa a l'abandonament de mobles i altres objectes a la via pública", i també demanaran als tribunals "que obligui a l'Ajuntament a buscar alternatives pel que fa als contenidors i la seva ubicació".

El veí també afirma que, després de l'últim incident, es va posar en contacte amb els partits de la oposició per saber què n'opinaven, i afirma que només el PP va respondre-li, dient que demanaria un ple extraordinari sobre la neteja a la ciutat, però que va ser rebutjat a la comissió d'urbanisme.

De fet, denuncia que el lloc on va haver-hi l'incendi fa un mes es continua omplint de brutícia tot i que es netegi dues vegades per setmana.
 

Així estan els contenidors al carrer de la Llibertat, el mateix lloc on hi va haver un incendi fa un mes Foto: Elliot Fernández


Aquest és l'estat en què solen trobar-se els contenidors de Sant Pere Foto: Elliot Fernández

 

Ecoequip va retirar els contenidors cremats i en va posar uns altres uns metres més enllà Foto: Elliot Fernández