L'aparcament de l'Hospital de Terrassa s'ampliarà i se'n revisaran les tarifes

L'Ajuntament de Terrassa s'hi ha compromès després de les queixes dels ciutadans

L'Hospital de Terrassa, en una imatge d'arxiu
L'Hospital de Terrassa, en una imatge d'arxiu | C. C.
La Torre
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:53h
L'Ajuntament de Terrassa ha aprovat estudiar un seguit de millores per accedir i aparcar a l'Hospital de Terrassa, on la falta d'aparcament i el fet que sigui de pagament ha comportat fortes crítiques en els darrers anys.

De fet, especialment els últims mesos, han sorgit diverses veus que demanen la reducció de les tarifes de l'aparcament i, fins i tot, la gratuïtat. Una d'aquestes accions es va posar en marxa a la plataforma digital Change.org, una iniciativa que compta amb les signatures de més de 4.700 persones. La Federació Associació de Veïnes i Veïnes de Terrassa (FAVT), també ha sol·licitat la gratuïtat del pàrquing en horari nocturn i la revisió de les tarifes diürnes.

Per la seva banda, l'Ajuntament considera que cal una actualització de les taxes, ja que la darrera revisió tarifària data del setembre de 2012. A més, es creu que el sistema d'abonaments és insuficient perquè no acaba d'ajustar-se a les necessitats de les persones malaltes i de les seves famílies, així com el descompte d'un 20% en el preu per hora del tram d’horari nocturn, entre les dotze de la nit i les sis del matí, i dels caps de setmana i festius.

Per tot plegat, l'Ajuntament de Terrassa ha acordat, en un termini màxim de 6 mesos, estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de construir un nou aparcament, amb un mínim de 50 places, que complementi l'actual, i proposar la reducció de tarifes del pàrquing i la seva gratuïtat en determinades franges i dies i per a aquelles persones que acudeixin al servei d’urgències. També s'instarà la Generalitat de Catalunya a fer una rotonda a l’encreuament per accedir a l’hospital, a més d'il·luminar adequadament la carretera que comunica l’equipament sanitari amb Terrassa.