Can Roca acull un debat distès entre els candidats a Síndic de Terrassa

Set de les vuit persones que s'han presentat per aquest càrrec van explicar el seu projecte i van respondre les preguntes dels ciutadans

Els set candidats a Síndic presents al debat de Can Roca
Els set candidats a Síndic presents al debat de Can Roca | Joaquim Albalate
La Torre
07 de desembre del 2016
Aquest dilluns al vespre la seu de l'Associació Veïnal de Can Roca ha acollit l'únic debat entre els candidats a convertir-se en el proper Síndic de Greuges de Terrassa. Durant una hora i mitja, set de les vuit persones que s'han presentat al càrrec han explicat el seu projecte, i després, s'han obert al torn de preguntes de la trentena de ciutadans presents.

Les principals preocupacions han estat la independència dels diferents candidats i si els suports que han aconseguit significaran un tracte preferent cap a les entitats que els han donat. També la retribució que han de rebre pel càrrec ha aixecat polèmica, com ho ha la imparcialitat de l'anterior síndica en aquest procés.

Per últim, en una vessant més pràctica, els candidats també han debatut, a partir de les preguntes del públic, sobre la lentitud i complexitat dels processos a seguir per reclamar al síndic, i, també, sobre el mal funcionament del procés participatiu per escollir el nou síndic. En general, tots els candidats han estat d'acord en millorar aquests aspectes.


 

El debat dels candidats a Síndic ha omplert el local social de l'AV de Can Roca Foto: Joaquim Albalate