Francesc Torras, Isabel Marquès i Carles Llongueras ja són els Terrassencs de l'any

Aquest dissabte s'han entregat els guardons en un acte al Teatre Principal

Els tres Terrassencs de l'any, Torras, Marquès i Llongueras, a l'acte d'entrega
Els tres Terrassencs de l'any, Torras, Marquès i Llongueras, a l'acte d'entrega | J. B.
La Torre
04 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:56h
Carles Llongueras, Isabel Marquès i Francesc Torras han rebut aquest dissabte el guardó de Terrassenc de l'Any 2016. En un acte al Teatre Principal, el Centre Cultural El Social ha entregat aquests reconeixements, que fa gairebé mig segle que atorga.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit l'entrega, juntament amb el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, i amb el president del Social, Ricard Figueres. El batlle ha afirmat, en un post a Facebook, que "un cop més es posa de manifest que d’allò del que podem estar més orgullosos a Terrassa és de la seva gent".

Qui són els Terrassencs de l'any?

L'advocada Isabel Marquès Amat ha ocupat el càrrec de Síndica de Greuges de Terrassa des de l'any 2010 fins a principis d'enguany, quan va deixar el lloc vacant després de cinc intensos anys de feina. A més, Marquès ha col·laborat amb les associacions Alba i Integralba d'ajuda als drogodependents i ha estat membre de diverses comissions del Col·legi d'Advocats, entre d'altres càrrecs.
 

Isabel Marquès, rebent el premi de mans de l'alcalde, Jordi Ballart Foto: J. B.



El músic Carles Llongueras i Morera és un dels rostres més populars de la vida cultural i associativa de Terrassa. És professor a l'Escola Pia i ha esdevingut un activista musical i cultural. És conegut com per haver estat cofundador i director de la Coral Rossinyol, impulsor i membre dels Ministrils del Raval, dels Grallers de Matadepera, promotor de la Coral Infantil Cucut, de la recuperació de les caramelles o president de la Federació Coral Terrassa. El 2004 va ser Capgròs de l'Any.
 

Carles Llongueras, en el moment de rebre el reconeixement Foto: J. B.



Francesc Torras i Raichs és un activista social que ha dedicat bona part de la seva vida a ajudar els altres. Entre d'altres accions solidàries, destaca haver promogut Oberts al Món, una organització no governamental que ha finançat la construcció de diverses escoles als llocs més desafavorits.
 

Francesc Torras, en el moment de rebre el premi de mans del bisbe de Terrassa Foto: J. B.