Ciutadans de Terrassa es planteja impugnar el procés d'elecció del nou Síndic perquè només està en català

El partit es planteja "impugnar tot el procés participatiu" pel "greuge injustificable" cap a una part dels ciutadans | La web informativa està en castellà, però només una part

Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat el 01 de desembre a les 17:26h
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa ha volgut denunciar, en paraules del seu portaveu, Javier González, que el procés participatiu per triar el nou Síndic de Greuges municipal "vulnera els drets lingüístics de molts ciutadans empadronats a Terrassa" perquè la informació només està en català.

González ha assenyalat que "la informació detallada del procés de selecció no està en espanyol". "Per ara, el ciutadà només trobarà la informació en català tant en la pàgina de votació com en el manual d'accés o de registre, privant-los dels seus drets", ha criticat el portaveu del partit taronja.

Ciutadans també protesta perquè, segons es pot llegir a la pàgina web del procés, els ciutadans que no entenguin el català s'hauran de desplaçar a les oficines, i tindran temps per a fer-ho fins el 9 de desembre. Per tot això, González ha afegit que es produeix "un greuge injustificable", perquè s'està davant "d'un procés participatiu oficial on una part de la ciutadania no pot expressar-se en igualtat de condicions".

En la mateixa línia, l'edil de Ciutadans de Terrassa ha manifestat que "mai, mai, a Catalunya, s'ha vulnerat el dret a utilitzar qualsevol de les llengües oficials en cap convocatòria electoral". De la mateixa manera, González ha remarcat que el PSC que governa a Terrassa "deixa que els menors d'edat puguin votar, però no permet que molts ciutadans ho facin en la llengua que prefereixin".

González ha subratllat que Ciutadans defensa el bilingüisme ple de les administracions a Catalunya perquè ningú se senti aliè a les institucions. Per aquesta raó, diu, estan valorant "impugnar tot aquest procés participatiu perquè no es trenquin els drets fonamentals de tots els ciutadans".

La web de l'elecció està disponible en castellà, tot i que sí que és cert que una part de les infografies només està en català, així com la informació de les candidatures i el propi sistema de votació.
 

La web amb una part d'informació del procés, en castellà Foto: terrassa.cat