El TAM! 2016 omplirà dissabte de músics emergents i tallers l’espai de creació musical El Vapor

El festival tindrà lloc a l’espai de creació musical El Vapor de la Casa de la Música, al carrer de la Mare de Déu dels Àngels

La Torre
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:16h
Tots els grups que participaran al festival TAM! 2016
Tots els grups que participaran al festival TAM! 2016 | TAM
La tercera edició del TAM! Festival de Músics Emergents, que la pluja va obligar a aplaçar el 22 d'octubre, se celebrarà el proper dissabte, 26 de novembre, a l'espai de creació musical El Vapor de la Casa de la Música, al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, 76. Les activitats programades seran les que ja s'havien previst inicialment: formacions durant el matí, un concert-vermut a càrrec de músics del l'Escola de Música - Conservatori de Terrassa, una taula rodona a primera hora de la tarda i, per acabar, la marató de concerts fins a mitjanit.

El TAM! és un festival organitzat per la Casa de la Música de Terrassa i Bucs Baumann, equipament del Servei de Joventut i Lleure de l'Ajuntament de Terrassa que gestiona l'entitat de promoció cultural Indirecte i amb la col·laboració de l'entitat Final de Trajecte. L'objectiu és donar a conèixer a formacions musicals emergents i donar-los eines per millorar la seva pràctica musical i la difusió dels seus projectes.

La jornada del festival es divideix en dos blocs. Al matí, diferents referents musicals i experts del sector oferiran xerrades i tallers per respondre a les necessitats dels participants. Un cop acabats els tallers, l'activitat es traslladarà a l'Ateneu Candela on, per amenitzar l'hora de dinar, actuarà el grup Black and Blue, format per músics del l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa. Posteriorment, tindrà lloc la taula rodona “Escenaris i músics”, en la que es reflexionarà sobre la salut de la música en directe a casa nostra.

A les 18 h començarà l'acte central del TAM!, la marató de concerts, que s'allargarà fins a la mitja nit amb l'actuació de 12 formacions que tocaran durant vint minuts cadascuna. Els grups han estat escollits per un jurat format per Vanesa Paris, compositora, teclista, cantant videodj i guanyadora de la beca TAM! 2015; Paca Clotet, bateria; i Xavi Maureta, professor de l'Escola Municipal de Música Conservatori de Terrassa. Els 12 grups són:

- Aciddrew (Heavy Metal)
- Clearness and depth (Metalcore)
- Mabel Flores (Música d'autor)
- Matís (Pop-Rock)
- Rock'n bar (Hard-Rock)
- Zitrico (Rock'n'roll / Hard-Rock)
- Relentless shit (Rock)
- Gata zen (Rock/ Funk)
- Soap Dolls (Post-punk / indie)
- Toni Marbà (Cançó d'autor)
- Desipaos (Punk Rock)
- Hiberia (Pop - Indie)

Tal i com es va proposar l'any passat, torna a obrir-se la convocatòria de la beca TAM! 2016, dirigida a professionals i amateurs dels àmbits de la fotografia, la creació audiovisual, el so o la il·luminació que vulguin desenvolupar un projecte artístic que afavoreixi la promoció i professionalització d'una de les formacions musicals inscrites al TAM!. L'objectiu d'aquesta beca és donar suport a joves creadors i afavorir que una formació musical emergent pugui millorar la seva posada en escena o donar-se a conèixer d'una forma creativa.

L'ajut inclou una dotació de 800 euros per a material i honoraris (màx. 400 euros) i la possibilitat d'ús del material i les instal·lacions del BaumannLab – Laboratori de creació jove del Servei de Joventut. La comissió de selecció estarà formada per un artista local de l'àmbit audiovisual/arts visuals, un membre de la Casa de la Música, un membre de l'associació Indirecte, un membre del Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa i un membre del Servei de Joventut i Lleure Infantil. 
 

Cartell del festival