Una franja antiincendis protegirà el barri de les Fonts de Terrassa

L'Ajuntament ha començat a desbrossar la zona i a retirar els arbres que havien crescut sense control

La Torre
31 d'octubre del 2016
L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs per executar una franja perimetral de baixa combustibilitat al barri de les Fonts. La intervenció forma part de les actuacions que desenvolupa el Consistori com a mesures de protecció de les urbanitzacions i de prevenció d'incendis, i s'afegeix a l'obertura de franges de característiques similars a la zona del Molinot i al barri de Can Parellada, realitzades durant els darrers mesos.

La franja perimetral de les Fonts havia perdut la seva efectivitat degut al creixement de la vegetació. La proliferació de pins i el creixement dels arbusts als darrers anys feien necessària una actuació de millora en aquesta zona. Per això es va projectar aquesta intervenció que, depenent de les condicions concretes, consisteix en diferents tipus de desbrossat i retirada d'arbres.

En total, l'actuació intervé sobre una superfície total de 9,59 hectàrees, repartides a l'entorn del barri de les Fonts. Els treballs poden afectar alguns dels carrers perifèrics per la presència de la maquinària. L'execució de la franja es perllongarà durant dos mesos i mig, tot i que estaran molt condicionats per la climatologia.

Els treballs han estat encarregats a l'empresa Forestal La Selva S.L., i compten amb un pressupost de 27.830 euros (IVA inclòs).