Les escoles explicaran en un vídeo què fan per reduir la generació de residus

Tots els alumnes que hi participin s’emportaran un embolcall per l’esmorzar per evitar l’ús de paper d’alumini

La Torre
30 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:09h
Del 19 al 27 de novembre se celebrarà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu d’aquesta setmana és organitzar durant uns dies i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s'han preparat diferents activitats per oferir als ajuntaments, escoles i restaurants de la comarca per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i aconseguir fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania en hàbits de consum i producció.

En aquest marc, s’ha proposat a les escoles de la comarca la seva implicació en la prevenció de residus. La proposta és que un o diversos grups-classe de cada escola escola realitzin un vídeo original i divertit explicant alguna acció que es realitzi al centre per tal de fomentar la prevenció de residus: l’ús de carmanyoles per l’esmorzar, l’ús del paper, tallers amb residus, treballs d’art amb residus, aprofitament alimentari... Tots els i les alumnes els grups-classe que participin a la iniciativa comarcal rebran a l’escola un embolcall per a l’esmorzar (boc’n’roll) per evitar l’ús de paper d’alumini per l’esmorzar.

Es tracta de realitzar un treball audiovisual que impliqui els i les alumnes en la conscienciació sobre la prevenció. El vídeo es pot gravar amb un dispositiu mòbil i no ha de superar els 40 segons, ja que es difondrà a les xarxes socials del Consorci per tal de donar a conèixer les diferents propostes de les escoles.

Tal com explica el president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Ricard Torralba, "creiem que la implicació dels nens i nenes en la prevenció dels residus pot ajudar-nos a arribar també a les famílies i poder actuar sobre hàbits concrets de consum per evitar la generació de residus i la seva correcta gestió. És per això que creiem en el paper fonamental de l’escola i de la comunitat educativa en la gestió sostenible dels recursos i els agraïm l’ esforç per donar a conèixer la gestió dels residus i la seva correcta separació".

Els treballs es poden enviar durant tot el mes de novembre per correu electrònic a educacioambiental@ccvoc.cat. També els podeu penjar a les xarxes socials citant @residusvalles i amb l’etiqueta #residusvalles o #emcomprometo.