Trio Camilli i Kebyart Ensamble guanyen el Premi Montserrat Alavedra

El Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra forma part del Premi BBVA de Música, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX | La gala de lliurament de premis ha tingut lloc aquest vespre al Centre Cultural Terrassa

El Trio Camilli i Kebyart Ensamble són els guanyadors ex aequo del Premi de Música de Cambra.
El Trio Camilli i Kebyart Ensamble són els guanyadors ex aequo del Premi de Música de Cambra. | CCT
La Torre
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:03h
Dels quatre finalistes de la 12a edició del Premi de Música de Cambra Montserrat ​ Alavedra, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i coorganitzat amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i Catalunya, Trio Camilli i Kebyart Ensamble​, han guanyat el primer premi ex aequo; i Trio Lorca i Trio Kaukokaipuu​, han rebut el segon premi ex aequo.

Aquest premi biennal, forma part del Premi BBVA de Música que compta amb dues modalitats, Premi al Talent Individual​, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics i estudiants i ajudar-los en la seva projecció professional i que es convoca anualment, i el Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra​, que històricament l’obra social de Caixa Terrassa havia convocat en 11 edicions, i enguany s’ha recuperat adaptant-lo als nous temps.

El Premi està coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, i compta amb la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, el Centre Cultural Terrassa, el Conservatori de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa, l’Esmuc i Joventuts Musicals de Catalunya.

El primer premi, Trio Camilli i Kebyart Ensamble, rebran de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, 16.000 euros, a repartir entre els dos, com a retribució d’una gira de 4 concerts que se celebraran a diferents poblacions de Catalunya.

El segon premi, Trio Lorca i Trio Kaukokaipuu,​ obtindran una gira de 2 concerts cada grup, retribuïts per Joventuts Musicals de Catalunya que formaran part de la Xarxa de Músiques, segons els honoraris vigents. 

Per ambdós premis​, l’Escola Superior de Catalunya (ESMUC) els hi oferirà un curs de formació: “Pack de Promoció i Gestió a l’Esmuc”.

Les proves es van realitzar al Conservatori de Música de Terrassa el 23 i 24 de setembre de 2016 ​(eliminatòries i semifinal), i al Centre Cultural Terrassa el 25 de setembre ​(final). 

La gala de lliurament de premis ha estat aquest vespre a les 20 h al Centre Cultural Terrassa on s’ha produït l’entrega del 12è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra, i han tingut lloc les actuacions dels joves talents​, guanyadors del Premi al Talent Individual 2016, Andrea García García​, volinista del Conservatori de Badalona; David Arnau Macià​, trompista del Conservatori de Lleida; Xavier Ricarte Faixó​, pianista del Conservatori de Manresa; i Trio Rodin guanyadors de l’11è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra 2012.

En la present edició, el director artístic ​ha estat Francesc Vallès​, i el jurat ha estat format per personalitats de reconegut prestigi en el panorama musical català: el violinista i director d’orquestra Gonçal Comellas que ha actuat com a president, la directora i cantant coral Glòria Coma​, el flautista Claudi Arimany​, la pianista Alba Ventura i el director d’orquestra i de cors Jordi Casals que van actuar com a vocals. Antoni Amorós​, representant de Amics de les Arts i Joventuts Musicals, ha estat el secretari del jurat.