S'inaugura la Fira Denim Street Life de Terrassa

Els foodtrucks i l'escenari alternatiu amb tallers de rap i grafitis, les principals novetats de l'edició d'aquest any

Les autoritats que han inaugurat la Fira Denim Street Life de Terrassa
Les autoritats que han inaugurat la Fira Denim Street Life de Terrassa | Joaquim Albalate
Joaquim Albalate
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:34h
Una passejada per les diferents parades i contenidors ha servit per donar el tret de sortida oficial a la Fira Denim Street Life, que fins diumenge omple la rambla d'Ègara de Terrassa organitzada per Terrassa Centre i l'Ajuntament.

La presidenta sènior de Comerç de Terrassa Centre, Maria Costa, ha guiat l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d'alcalde d'Innovació i Promoció de la Ciutat, Amadeu Aguado, el de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, el diputat de comerç de la Diputació, Isaac Albert, i altres membres de la corporació municipal, per tot el recorregut de la fira. Les autoritats han conversat amb els paradistes i amb els membres dels tallers, i fins i tot, en el cas de Ballart i Sàmper, s'han atrevit a provar un simulador de realitat virtual d'un Fórmula 1.

Ballart ha volgut destacar que la Fira Denim és "una activitat consolidada, referència a Terrassa i arreu del país, que és creativa i innovadora", i ha desitjat que Terrassa sigui capital del texà, "que hi vingui gent i que el temps acompanyi". Costa, per la seva banda, ha volgut destacar que "volem que en un temps en què les ciutats són clòniques la gent canviï la manera de veure les botigues de la Rambla i de tot el centre".

Com a novetats, Costa i Ballart han destacat el canvi de nom i de concepte: ara la fira es diu Denim Street Life, perquè "creiem que la cultura, la ciutat i el comerç han d'anar lligats amb la cultura mediterrània". Per això una de les principals novetats és la presència de foodtrucks, així com l'escenari alternatiu, amb tallers de rap i de grafitis.

Altres tallers seran de costura i de tint, amb la col·laboració de l'IES Terrassa i dels Salesians, així com audicions de jazz i blues per part de l'Aula de Música i cantades i tallers de titella amb el CEM. Costa ha volgut destacar que "és una festa una mica diferent, no hi ha grups de cultura popular, perquè volem que no totes les festes siguin iguals, sinó que creem sensacions diferents".

Pel que fa a les crítiques rebudes i a l'organització de la Fira Rebel, la presidenta de Terrassa Centre ha dit que "ens agradaria parlar amb la gent, estem oberts a dialogar; Terrassa és una ciutat amb moltes maneres de pensar diferents i creiem que tota la ciutat s'ha d'unir", mentre que l'alcalde s'ha limitat a mostrar respecte per tots els posicionaments. Balalrt ha afirmat també que la Fira Denim i el TNT, que coincideixen aquest cap de setmana, són compatibles i fins i tot complementàries, i fins i tot es podrien mirar de lligar en un futur.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha provat un simulador de Fórmula 1 instal·lat a la Fira Denim Foto: Joaquim Albalate