Lídia Pujol reconcilia Ramon Llull i el món àrab a la Seu d'Ègara de Terrassa

L'espectacle tindrà lloc dissabte a les esglésies de Sant Pere i es tornarà a fer el dia 10 d'octubre a Bugia, on Llull va ser apedregat i empresonat

Lídia Pujol, a la Seu d'Ègara.
Lídia Pujol, a la Seu d'Ègara. | ACN
La Torre
29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:48h
La cantant Lídia Pujol estrenarà aquest dissabte a la Seu d’Ègara de Terrassa el concert per "reconciliar els greuges entre Ramon Llull i el món àrab". Serà un espectacle on es llegiran textos de Llull en català i en àrab i on s'entonaran cants cristians, musulmans i jueus. És una trobada on "es convida especialment la comunitat àrab a participar-hi". El concert es tornarà a fer el dia 10 d'octubre a Bugia, a Algèria, on Ramon Llull va ser apedregat i empresonat per portar les idees cristianes. Joan Santanach, filòleg i comissari de l'Any Llull, ha explicat que "el mètode Llull no te sentit si no es fa des d'una mirada cordial".

El concert de Lídia Pujol comptarà amb la col·laboració d'El Cor de Vallferosa, Miquel Àngel Cordero a la veu i el contrabaix, Mohamed Ayoub també a la veu i Mohamed Soulimane al violí. També hi participarà el col·lectiu 'Gaia: Art, Cultura i Pau', que formarà "un laberint de llum i una creació de geometria sagrada de gran bellesa visual". El concert es farà aquest dissabte a les 21 hores i es tornarà a fer a Algèria el 10 d'octubre. Serà un concert "en missió de reconciliació", segons ha explicat la pròpia Lídia Pujol en una roda de premsa a la Seu d'Ègara.

Joan Santanach, comissari de l’Any Llull i també present a la roda de premsa, ha explicat que Ramon Llull va visitar Algèria per explicar les idees cristianes i que va ser empresonat i apedregat. Ha assenyalat, però, que es va aproximar als no cristians "perquè estava convençut que es condemnaven per no ser-ho" . Tot i així, ha dit que els "greuges” entre Llull i el món àrab s’han de minimitzar" perquè "ell s'acostava a l'altre des d'una perspectiva molt afectuosa".

Lídia Pujol, d'altra banda, ha explicat que està preparant un doble disc i un llibre disc per "deixar constància" de les experiències viscudes amb el projecte Iter Luminis, l'espectacle que fa sis anys que interpreta.