Terrassa portarà tres activistes en drets humans per explicar la seva lluita

El Teatre Principal acollirà un acte adreçat a alumnes de secundària el proper 7 d'octubre

La regidora de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez; Maruja Rambla i l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, durant la presentació.
La regidora de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez; Maruja Rambla i l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, durant la presentació. | CDDH
La Torre
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:04h
Terrassa participa per tercer any consecutiu al projecte "Ciutats defensores dels Drets Humans", que va iniciar ahir la seva programació d’enguany. La regidora de Solidaritat i Cooperació, Maruja Rambla, va participar a l’acte que va tenir lloc a Sant Boi de Llobregat, on el municipi amfitrió va donar la benvinguda als nou activistes convidats a l’edició d’enguany.

El projecte “Ciutats defensores dels Drets Humans” l’impulsen des del 2013 l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’Institut Català Internacional per la Pau, amb la col·laboració de diferents ajuntaments. Cada any, aquesta iniciativa porta activistes de l’àmbit dels drets humans d’arreu del món per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen, sovint amb risc de la seva pròpia vida, i per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Dins d’aquest projecte, el Teatre Principal de Terrassa acollirà el proper 7 d’octubre un acte adreçat a alumnes de secundària en què participaran tres activistes en drets humans provinents de Colòmbia, Hondures i Uganda. En aquest acte, 600 alumnes de quatre centres de secundària de la ciutat (Les Aymerigues, Mont Perdut, Cultura Pràctica i Sagrat Cor) podran sentir el testimoni de Jeison Castaño “Jeihhco” (Colòmbia), Sandra Zambrano (Hondures) i Victor Ochen (Uganda).

Jeison Castaño és un activista per la pau, la convivència i la no-violència a Medellín, on una gran part de la població està formada per famílies desplaçades pel conflicte armat. Impulsa a través del hip-hop la recuperació de la memòria, la dignificació i el treball amb joves per tal d’oferir-los alternatives de vida que no passin per la violència armada. 

Sandra Zambrano és advocada de drets humans de la Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA en Honduras. L’entitat treballa amb la comunitat de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i amb persones afectades pel VIH/SIDA, gestiona un refugi per a persones LGBTI amb VIH/SIDA i programes de prevenció.

Victor Ochen va viure una infància marcada pel conflicte en Uganda, passant cinc anys en un camp de refugiats. El 2005 va fundar l'African Youth Initiative Network. Ha treballat durant 15 anys ajudant a nenes violades i nens mutilats per la guerra i donant suport a les víctimes obligades a cometre atrocitats durant la guerra. El 2015 va esdevenir el primer ugandès i l'africà més jove a ser candidat al premi Nobel de la Pau, així com ambaixador de les Nacions Unides per a Projectes Globals.