El servei d'autobús i el d'aigua, temes principals del Ple de dijous a Terrassa

Els convenis en ensenyament i serveis socials, altres punts destacats de l'ordre del dia

Els portaveus de CiU i PSC, Sàmper i Vega, a la sala de premsa de l'Ajuntament
Els portaveus de CiU i PSC, Sàmper i Vega, a la sala de premsa de l'Ajuntament | Aj. Terrassa
J. A.
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:11h
El Ple Municipal d'aquest dijous a la tarda, en què l'activitat al plenari de l'Ajuntament de Terrassa torna després de l'aturada estival, tindrà com a principals temes la pròrroga del servei de transport públic, que seguirà en mans de TMESA fins, com a mínim, el desembre del 2017, i la liquidació del contracte de gestió de l'abastament d'aigua, i la pròrroga forçosa per garantir la continuïtat del servei.

Els portaveus dels dos partits del govern municipal, Alfredo Vega (PSC) i Miquel Sàmper (CiU), han presentat en una roda de premsa els que consideren els temes principals del ple ordinari del mes de setembre. A més de prolongar la concessió a TMESA del servei d'autobús municipal fins el desembre del 2017, el ple debatrà la liquidació definitiva del contracte amb Mina i la pròrroga forçosa per garantir el servei, fins que l'Ajuntament se'n faci responsable, tot i que, com ha admès Vega, encara estaran pendents els recursos que pugui presentar l'empresa adjudicatària fins ara.

Entre els altres punts de l'ordre del dia, els portaveus han volgut destacar l'aprovació de l'expedient de contractació per adjudicar el subministrament d'energia elèctrica, així com, en l'àrea de drets socials, la ratificació de l'adhesió al conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat en matèria de llengua, interculturalitat i cohesió social mitjançant el Pla Educatiu d'Entorn, que ajudarà les escoles amb més necessitats.

També en l'àmbit educatiu, el ple votarà ratificar el conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat per a realitzar obres als centres educatius. Aquest acord permetria, segons Vega i Sàmper, l'inici de la construcció, entre d'altres, de l'Institut de Can Roca, i millores en altres centres. 

Per últim, els portaveus han volgut destacar també la pròrroga del Pla de Drogues fins, com a mínim, el primer semestre del 2017, que no s'ha completat per falta de recursos humans, i també l'aprovació de la signatura del Contracte Programa entre l'Ajuntament i el Departament d'Afers Socials per a col·laborar i cooperar en l'àmbit dels serveis socials, així com l'adhesió al conveni per cancel·lar els deutes de les famílies en situació de pobresa energètica.