Els Mossos detenen un veí de Rubí per simular un robatori

El detingut va estafar 8.000 euros a l'asseguradora

La Torre
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:16h
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir ahir, dimecres 21 de setembre, un home de 39 anys, nacionalitat espanyola i veí de Rubí com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i un altre d’estafa.
 
Els fets es van iniciar el 29 de març del 2016 quan l’home va denunciar a la Policia Local d’Olesa de Montserrat un robatori amb força a casa seva que s’havia produït dues setmanes abans, però sense poder especificar la data concreta. La casa està en el mateix terme municipal, tot i que està aïllada.
 
Entre els més de 50 objectes denunciats com a sostrets l’home va incloure dos gossos de raça i també va detallar que no tenia assegurats cap dels béns presumptament sostrets i que no rebria cap compensació econòmica com a víctima del robatori.
 
Posteriorment, el 10 de juliol de 2016 es va recuperar a la població de Cubelles (Garraf) un dels dos gossos denunciats com a sostrets. Una dona havia acollit el gos mitjançant una pàgina virtual d’ajut a gossos abandonats.
 
Les indagacions realitzades pels investigadors els va permetre esbrinar que els gossos ja no es trobaven a la casa en el moment del presumpte robatori, atès que una tercera persona ja l’havia acollit dos mesos abans del moment de la denúncia.    
 
A més, els investigadors també van saber que l’home havia rebut una indemnització de quasi 8.000 euros de la seva asseguradora pels béns denunciats com a sostrets, tot i que en el moment de la denúncia havia negat tenir cap pòlissa contractada.
 
Amb el conjunt dels indicis recollits els investigadors van detenir el denunciant del fals robatori per dos delictes: un de simulació de delicte i un altre d’estafa.
 
El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citat pel jutge instructor.
 
El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la denúncia falsa es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per simulació falsa de ser responsable o víctima d’un fet delictiu és una pena multa d’entre sis i dotze mesos.
 
L’objectiu de les denúncies falses és cobrar de les asseguradores, el que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó, si la quantia de la  defraudació supera els 400 euros.