El Vallès Occidental obre la porta a municipalitzar alguns serveis públics

El Consell d'Alcaldes ha acordat impulsar un debat sobre l'actual model de gestió

Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:05h

Consell d'alcaldes i alcaldesses d'aquest dimecres. Foto: CCVOC
 

Els municipis del Vallès Occidental han acordat impulsar un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a l’administració local valorant la possibilitat de la internalització de serveis i de la mancomunació d’altres. La decisió l'ha pres el Consell d'Alcaldes de la comarca i l'objectiu és buscar la màxima eficiència i la transparència en la despesa.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha assegurat que la intenció dels municipis és obrir un debat sobre la internalització de serveis, posar en crisi i qüestionar les formes de gestió actuals, per oferir a la ciutadania la millor opció, la més eficient, transparent i de més qualitat.
"Debatrem per trobar fórmules innovadores, creatives, que permetin servir millor els interessos de la ciutadania i enfortir el sector públic", ha afirmat.

De fet, al Vallès Occidental existeixen ja exemples de municipis que estan treballant per la internalització de serveis com Terrassa, que presta el servei de la funerària mitjançant una empresa pública. Ara aquesta ciutat també es troba immersa en el debat sobre el futur de la gestió del servei d’abastament d’aigua, valorant la possibilitat que l’Ajuntament l’assumeixi. 

Un altre pas l’ha fet l'Ajuntament de Sabadell, que ha decidit impulsar l’adopció del sistema de gestió directa del servei de zona blava i ha internalitzat el servei de la grua municipal, al mateix temps que l’ha mancomunat amb els municipis de Castellar del Vallès i Barberà del Vallès.