Els Minyons de Terrassa treuen a passejar el 9 de 8 a set dies de La Mercè

Els malves també han fet el 3 de 9 amb folre a la Festa Major d'Esplugues | Els Castellers d'Esplugues igualen el seu sostre descarregant el 4 de 8, el 2 de 7 i el 3 de 7 per sota a la seva Festa Major | 3 de 9 dels Capgrossos de Mataró i dels Castellers de Sants

NacióCastells
18 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de setembre a les 22:30h
Els Minyons han descarregat a Esplugues el tercer 9 de 8 de l'any
Els Minyons han descarregat a Esplugues el tercer 9 de 8 de l'any | Twitter @Minyons

Aquest diumenge, la Festa Major d'Esplugues de Llobregat ha omplert la Plaça de Santa Magdalena de la població. La colla local volia igualar el seu sostre, i ho volia fer amb tres colles de nou convidades: els Capgrossos de Mataró, que tenen la vista posada ja en el Concurs de Castells; els Castellers de Sants, que, abans del Concurs, han de passar per la Mercè; i els Minyons de Terrassa, que precisament a la Festa Major de Barcelona de la setmana que ve volen portar ni més ni menys que el 3 de 10 amb folre i manilles.

Els Castellers d'Esplugues han començat la diada amb el 4 de 8, després d'un intent desmuntat. És el tercer que fan aquest any, i el tretzè en total que fan a la seva història. Els blau elèctric han continuat amb el primer 2 de 7 que feien aquesta temporada, per acabar amb el 3 de 7 per sota. Els del Baix Llobregat han igualat, amb aquests castells, la millor diada de la seva història, amb els mateixos castells que havien fet a la Festa Major de fa dos anys.

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa arribaven a Esplugues amb la intenció de preparar-se pel repte que volen portar la setmana que ve a la plaça Sant Jaume de Barcelona: el 3 de 10 amb folre i manilles. Els malves, doncs, han començat amb el 3 de 9 amb folre, un castell que han fet 11 vegades aquesta temporada. La colla terrassenca ha continuat amb un 9 de 8 que ha bellugat de valent, però que no ha patit en excés. Els Minyons han descarregat per tancar la diada un 5 de 8 que ja van posar sobre d'un folre per Sant Fèlix, i han acabat amb un pilar de 7 que podria apuntar al de vuit.

Els Castellers de Sants han optat, també, pel 3 de 9 amb folre de sortida a la plaça de Santa Magdalena. Els borinots han descarregat a la segona ronda el cinquè 5 de 8 de l'any, i a la tercera han fet el 4 de 8 amb pilar, per acabar amb el pilar de 6. Els de Sants, que van estrenar la gamma extra molt aviat, a principis de juliol, podrien tornar-hi les dues properes setmanes, amb les cites de La Mercè i, especialment, a la Tarraco Arena Plaça.

Per últim, els Capgrossos de Mataró han sortit de 2 de 8 amb folre, un castell que els mataronins també tenen entre cella i cella amb un pis més. Els del Maresme han seguit amb el 3 de 9 amb folre, per acabar amb un 4 de 8 amb el pilar que ha caigut després de quedar-se sola l'agulla.

LA DIADA: Festa Major d'Esplugues
Plaça de Santa Magdalena, Esplugues de Llobregat. 18 de setembre del 2016.
Capgrossos de Mataró: 2de8f, 3de9f, 4de8p(c), 2P5
Castellers d'Esplugues: id4de8, 4de8, 2de7, 3de7s, 3P5
Castellers de Sants: 3de9f, 5de8, 4de8p, P6
Minyons de Terrassa: 3de9f, 9de8, 5de8, P7f