Els Castellers de Terrassa descarreguen el 4 de 8 a la Diada d'Emili Miró

Els Xiquets de Reus fan al Raval de Montserrat el seu primer castell de nou lluny de casa i els Castellers de Lleida hi descarreguen el primer 4 de 8 de l'any

La Torre
18 de setembre del 2016
Actualitzat el 20 de setembre a les 22:31h
El 4 de 8 dels Castellers de Terrassa a la Diada d'Emili Miró
El 4 de 8 dels Castellers de Terrassa a la Diada d'Emili Miró | Ivette Baldó

Els Castellers de Terrassa han descarregat el 4 de 8 a la Diada Emili Miró Foto: Ivette Baldó


La Diada en homenatge a Emili Miró, que organitzen els Castellers de Terrassa, ha portat al Raval de Montserrat de la ciutat vallesana als Xiquets de Reus i als Castellers de Lleida, dues colles que han superat els reptes que s'havien plantejat. Avellanes i bordeus han aconseguit estrenar un castell, mentre que els amfitrions han continuat rodant els castells de vuit per a assolir reptes superiors al Concurs de Tarragona.

Els Castellers de Terrassa han començat la seva diada amb el segon 9 de 7 de l'any, que ja van estrenar per la seva Festa Major, el 2 de juliol. A la segona ronda han optat pel 4 de 8, el tercer de la temporada; i els blau turquesa han acabat amb el 2 de 7, un castell que tenen completament dominat fins al punt que hi han fet una figuereta. Els Castellers porten setmanes treballant aquest castell amb un pis més, que podrien portar al Concurs. Ja porten 12 torres de set aquesta temporada.

Per la seva banda, els Xiquets de Reus han començat la diada amb el sisè 2 de 8 amb folre de l'any. A la segona ronda ha arribat la major aposta dels avellanes, amb el 3 de 9 amb folre descarregat. Es tracta de la primera vegada que descarreguen aquest castell fora de Reus, i, de fet, era la primera vegada que el treien del Camp de Tarragona. Després del castell de nou pisos, els reusencs han descarregat el 5 de 8. L'objectiu dels Xiquets passa per descarregar la tripleta màgica per primera vegada la setmana que ve, a les Festes de Misericòrdia de Reus, i al Concurs de Castells.

Els Castellers de Lleida, per últim, ha començat la diada amb el cinquè 2 de 7 de la temporada, abans d'atacar el gran objectiu a la segona ronda. Els lleidatans han descarregat el 4 de 8 després d'un primer intent desmuntat. És el primer castell de vuit que fan aquest any, tot i que ja havien carregat el 3 de 8 a Igualada, al juliol. A la tercera ronda, els de la camisa bordeus han descarregat el 5 de 7, també després d'un intent desmuntat. Els del Segrià han acabat, com la resta de colles, amb un pilar de 5.

LA DIADA: Diada d'homenatge a Emili Miró a Terrassa
Raval de Montserrat de Terrassa. 18 de setembre del 2016.
Castellers de Terrassa: 9de7, 4de8, 2de7, P5
Xiquets de Reus: 2de8f, 3de9f, 5de8, P5
Castellers de Lleida: 2de7, id4de8, 4de8, id5de7, 5de7, P5
 

El 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus a Terrassa Foto: Ivette Baldó