Un estudi alerta dels perills de les rodanxes de llimona en les begudes

Beguda d'aigua amb rodanxes de llimona
Beguda d'aigua amb rodanxes de llimona | Pexels
Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:17h
Els bars i restaurants acostumen a posar rodanxes de llimona o llima en begudes com ara el té, refrescos de cola, gintònics o mojitos, entre altres. Segons un estudi realitzat per la Universitat de Nova York alerta dels perills d'aquesta pràctica. El professor de microbiologia i patologia de la universitat i autor de la investigació titulada The Secret Life of Germs, Philip Tierno, afirma que les rodanxes d'aquests cítrics poden contenir una gran quantitat de microbis.

La investigació explica que els treballadors manipulen constantment les llimones a l'hora de tallar-les, i col·locar-les en una copa o en un got, i no sempre tenen les mans netes. Tot i això, Tierno afegeix que si la beguda conté suficient alcohol, els bacteris de la llimona poden ser aniquilats.
 

Les rodanxes de llimona poden contenir grans quantitats de bacteris perjudicials per la salut. Foto: Pexels


Tierno, a més, assegura que s'han realitzat altres estudies que demostren aquest fet, com per exemple l'anomenat Microbial Flora on Restaurant Beverage Lemon Slices, publicat a Journat of Enviromental Health l'any 2007 que va analitzar la beguda de 21 establiments diferents. Els investigadors van concloure que el 70% de les mostres contenien algun tipus de microbis.

"Els microbis que hi ha a les mostres de llimona de la nostra cerca tenen potencial per provocar malalties infeccioses en diverses parts del cos, tot i que la probabilitat d'agafar-les no s'ha determinat en aquest estudi", van dir els investigadors.