Dinou hectàrees cremades al Vallès Occidental la segona quinzena d'agost

Un total de quinze incendis de vegetació han afectat la comarca en aquest període

Afectació de les flames d'un incendi a Castellar.
Afectació de les flames d'un incendi a Castellar. | @BombersCdV
La Torre
04 de setembre del 2016

Afectació de les flames d'un incendi a Castellar. Foto: @BombersCdV
 

Durant la segona quinzena d'agost s'han produït a les comarques barcelonines un total de 19 incendis de vegetació, dels quals 12 van tenir lloc a zones forestals, amb 4,5 ha afectades, superfície inferior a la mitjana dels darrers 15 anys (2001-2015) per aquesta mateixa quinzena.

Per comarques, la més afectada és el Bages (si mirem la superfície cremada però no pas el nombre d'incendis). En aquesta comarca s'han cremat un total de 91 hectàrees amb 17 incendis forestals i agrícoles des de l'inici de la campanya. Per afectació, segueix la comarca de l'Anoia, amb 45,1 ha i 14 incendis; i el Vallès Occidental, amb 19,1 ha cremades i 15 incendis. Cal remarcar però que al Baix Llobregat és on s'han produït més focs, amb un total de 25 incendis que han cremat 4,6 ha.

El Pla d'informació i Vigilància contra incendis forestals per aquest estiu 2016, compta amb un equip de 262 persones que fan tasques d'informació i vigilància en 472.979 ha forestals de 268 municipis de Barcelona.

Els informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han aconsellat i informat d'accions preventives a un total de 56.889 persones des de l'inici de la campanya, el 17 de juny, dissuadint 229 accions d'infracció i detectant 712 punts de risc en el conjunt dels 268 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya.

El dispositiu d'aquest Pla estarà operatiu fins aquest diumenge 4 de setembre.